El preu del transport escolar urbà serà finalment de 20 €

L'Ajuntament de Ripoll aportarà 6.000 euros per rebaixar el preu pels alumnes fins a 2n de primària. El PSC reclama un esforç al Consell Comarcal

Redacció
27 de setembre del 2012
576_1300898056_Adri_Costa_MG_1293_Autobus_Teisa_Ripoll_2011
576_1300898056_Adri_Costa_MG_1293_Autobus_Teisa_Ripoll_2011 | Adrià Costa
Continua el debat sobre el preu del transport escolar a Ripoll. Foto: Adrià Costa

El preu del transport escolar serà finalment d'uns 20 euros mensuals. Una rebaixa –respecte els 30 euros inicials- que s'aplicarà als alumnes de P-3 a segon de primària ja que l'Ajuntament de Ripoll hi aportarà 6.000 euros. El PSC, que des de fa mesos reclama mantenir la gratuïtat almenys als estudiants més petits, demana al Consell Comarcal fer un esforç per poder rebaixar més el preu.

Des d'aquest curs el servei del transport escolar urbà ha deixat de ser gratuït. En el cas de Ripoll, la mesura ha suposat reduir el nombre d'usuaris quasi un 50%. L'aportació de l'Ajuntament suposarà que la cinquantena de nens que el continuen fent servir finalment hagin de pagar entre 18 i 20 euros. En principi, els usuaris de Sant Joan i Campdevànol hauran de continuar pagant els 30 euros inicials.

Enric Pérez, portaveu dels socialistes, va insistir en el ple que el Consell Comarcal hauria de realitzar una aportació per aconseguir reduir el preu. “Des de la supressió de la gratuïtat el trànsit a les hores puntes ha augmentat” va argumentar el portaveu del PSC. Miquel Rovira, malgrat no assumir cap compromís, es va comprometre a tornar estudiar la situació. Això sí, va recordar que la mesura ja s'hauria d'haver aplicat el curs passat i que van fer “les oïdes sordes” a les ordres d'Ensenyament. Finalment, l'alcalde Jordi Munell va reiterar que la dotació del consistori podria augmentar de cara a l'exercici vinent i va convidar els grups de l'oposició a analitzar-ho en la confecció dels pressupostos.