El sindicat ultra Manos Limpias denuncia Vallfogona de Ripollès

Redacció
27 de setembre del 2012
L'estelada a l'Ajuntament de Vallfogona
L'estelada a l'Ajuntament de Vallfogona | Arnau Urgell
El sindicat ultra Manos Limpias, que vetlla per la "defensa de l'ordre constitucional" de l'Estat espanyol, ha denunciat Vallfogona de Ripollès i dotze municipis catalans més que han aprovat "mocions independentistes" a la delegació del Govern espanyola a Catalunya així com a la Fiscalia General de l'Estat.

Manos Ultras denuncia tots aquells municipis que han acordat esdevenir "territori català lliure" seguint l'estela de Sant Pere de Torelló i Calldetenes. En aquest sentit el grup ultra consideren que aquests ajuntaments cometen "un delicte de prevaricació i coaccions a les institucions de l'Estat". El sindicat té la intenció d'anar denunciant tots els municipis (a la comarca un dels propers serà Ripoll) que vagin aprovant aquest tipus de mocions.

L'entitat va denunciar primer els ajuntaments osonencs de Sant Pere de Torelló i Calldetenes perquè considerava que la moció que havien aprovat era "il·legal i il·lícita". El 19 de setembre va ampliar aquesta mateixa denúncia als municipis de Vic (Osona); Premià de Dalt, Arenys de Munt i Argentona (Maresme); la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) i Bolvir (Cerdanya)

Finalment, el 24 de setembre va tornar a fer una nova ampliació de la denúncia sobre els municipis de Vallfogona així com Navàs (Bages), Ullastrell (Vallès Occidental), Manlleu (Osona), i Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).