Camprodon acomiada el rector després de 13 anys

L'Ajuntament reconeix la tasca de mossèn Jacint Medina

Redacció
19 de setembre del 2012
L'alcalde de Camprodon amb el mossèn Jacint Medina.
L'alcalde de Camprodon amb el mossèn Jacint Medina. | Ajuntament de Camprodon
L'alcalde de Camprodon amb el mossèn Jacint Medina. Foto: Ajuntament de Camprodon

Darrers dies de mossèn Jacint Medina com a rector de Camprodon. Aquest dimecres ha estat el consistori i els treballadors municipals els que han volgut agrair la dedicació que ha tingut al llarg dels darrers 13 anys. L'alcalde Esteve Pujol li ha entrat una placa commemorativa que s'afegeix als diversos actes i homenatges dels darrers dies.

Diumenge va ser el torn dels veïns de Rocabruna que van voler obsequiar el rector –també ho era d'aquest nucli, de Beget i en el darrer any i mig, de Llanars- amb una petita festa sorpresa amb una actuació musical. Dies enrere, el primer aplec de la Mare de Déu del Roure ja va servir per acomiadar-se de bona part dels fidels de Camprodon mentre que la Festa Major serà aquest cap de setmana el torn de Llanars.

Es jubila als 83 anys

Mossèn Jacint Medina va aprofitar l'ofici de Sant Patllari, el passat mes de juny, per anunciar que es jubilava . Ho fa als 83 anys, malgrat que la “jubilació canònica” està permesa a partir dels 75. D'aquesta manera, deixa una parròquia que servia des del 1999. El seu substitut serà mossèn Josep Sala que fins el novembre de 2008 va ser el rector de Campdevànol i que ara s'ocupava de les parròquies de Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló.

La decisió del bisbat de Vic no va fer massa gràcia en aquests municipis de la Vall del Ges on Sala serà substituït per mossèn Valens, un capellà d'origen ruandès que fins ara era el rector de Seva i Sant Miquel de Balenyà. Els fidels d'aquests pobles van rebre malament el manvi i, fins i tot, van recollir signatures perquè es quedés. Una demanda –l'alcalde va intentar fer de mitjancer amb el Bisbat de Vic- que no va tenir èxit.