El poble ha fet Història

Un milió i mig de persones han reclamat que Catalunya esdevingui un nou estat. Des del Ripollès si han desplaçat centenars de persones en vuit autocars, cotxes particulars i el tren

Nació Digital
11 de setembre del 2012
Mani Diada Nacional
Mani Diada Nacional | Adrià Costa
Clam independentista a Barcelona. Foto: Adrià Costa

Manifestació independentista històrica. De fet, la més gran de la història de Catalunya amb un milió i mig de participants (segons dades oficials) tot i que alguns recomptes ho eleven fins als 2 milions. Un clam per avançar cap a l'estat propi en el qual el Ripollès no hi va faltar.

Al migdia vuit autocars de la comarca -tres a Ripoll, dos a Ribes de Freser, dos a Camprodon i Sant Joan i un a Campdevànol- van desplaçar-se cap a Barcelona amb més de 400 persones. Abans però desenes de cotxes particulars ja havien iniciat un viatge per la C-17 que aquest diumenge es va convertir en una autovia independentista. Molts altres van optar pel tren per evitar els col·lapses viaris.

Tampoc els ajuntaments -els 19 formen part de l'Associació de Municipis per la Independència- van fallar a la cita. Mentre Jordi Munell era un dels alcaldes que duien la pancarta "Catalunya nou estat d'Europa" altres com els de Ribes, Planoles, Molló, Campelles... es barrejaven entre els milers de ciutadans d'arreu que van col·lapsar el centre de la ciutat. A la comarca, a més, les estelades van omplir bona part de les cases consistorials en una mostra que l'escenari polític ha canviat com un mitjó.

Tota la informació de la manifestació
 


La Diada, al Ripollès