El ripollès Marc Carós colidera la Trans-Cat després de 2 jornades

Tant en l'etapa de Saldes com a la de Gombrèn ha arribat a meta amb Just Sociats

Redacció
09 de setembre del 2012
Marc Caròs i Just Sociats a la primera etapa de la Trans-Cat.
Marc Caròs i Just Sociats a la primera etapa de la Trans-Cat. | corredors.cat
Les curses de muntanya són una disciplina a l'alça amb un creixement exponencial de les proves els darrers anys. Una de les que s'estrena enguany és la Trans-Cat, una competició en quatre etapes cadascuna de les quals es desenvolupa en una comarca pirinenca. Aquest diumenge ha estat el torn del Ripollès –amb sortida i arribada a Gombrèn- i, tal i com havia passat en la primera etapa bergadana, ha acabat amb coliderat de Marc Carós, corredor de Ripoll.

La Trans-Cat té un total de 120 quilòmetres i un desnivell acumulat de 14.000 metres. En les dues primeres etapes, disputades al Ripollès i al Berguedà, tant Marc Caròs com Just Sociats han arribat plegats a la meta. Això fa que afrontin la segona part de la competició empatats i a l'espera que la victòria es decideixi entre la Garrotxa i l'Alt Empordà.

En la segona etapa hi han pres part 58 participants que han hagut de recórrer 22 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu. El recorregut ha passat pel santuari de Montgrony, el Costa Pubilla, la Covil, el Coll Roig i, novament Montgrony, abans de tornar a Gombrèn. Carós i Sociats han completat l'etapa amb un temps de 2 hores i 34 minuts, deixant Jordi Gallego –que només competia avui- a 10 minuts. En categoria femenina la victòria en les dues jornades ha estat per Marta Morera.

Crònica i classificacions provisionals