Núria Domingo i Xavier Pujol, pubilla i hereu de Ripoll 2012

Eudald Domènech, Míriam Torres i Carla Ruiz són l'hereuet, la pubilleta i la dameta, respectivament

Redacció
09 de setembre del 2012
D'esquerra a dreta: Xavier Pujol, Núria Domingo, Eudald Domènech, Míriam Torres i Carla Ruiz
D'esquerra a dreta: Xavier Pujol, Núria Domingo, Eudald Domènech, Míriam Torres i Carla Ruiz | Arnau Urgell
D'esquerra a dreta: Xavier Pujol, Núria Domingo, Eudald Domènech, Míriam Torres i Carla Ruiz Foto: A. Urgell

Ripoll ha renovat el seu pubillatge. Enguany, i de manera excepcional, el relleu no s'ha fet l'Onze de Setembre per tal de no interferir amb la gran manifestació independentista de Barcelona. De fet, les crides a participar-hi han estat constants i l'acte s'ha vist influenciat per l'onada sobiranista que viu el país.

Núria Domingo i Xavier Pujol són des d'aquest diumenge la nova pubilla i el nou hereu de la vila. Prenen el relleu de Cristina Pérez i Oriol Sañas –no ha pogut ser a l'acte perquè acaba de marxar a Escòcia d'Erasmus-. Ripoll també ha proclamat hereu i pubilleta –uns càrrecs que es van introduir l'any passat- i que durant un any ostentaran Eudald Domènech, substituint Sergi Puicorbé, i Míriam Torres, en el lloc d'Eva Labró. A més, l'altra candidata a pubilleta, Carla Ruiz, ha estat nomenada dameta.

De nou, el nombre de candidats no ha estat massa elevat. De fet, eren cinc per quatre càrrecs, un fet que preocupa a l'organització, el Centre d'Iniciatives i Turisme de Ripoll que, a través de la seva presidenta Meritxell Moreno, ha fet una crida a trencar la tendència. Per la seva banda, l'alcalde Jordi Munell ha anunciat que l'any vinent, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana, la vila acollirà la gala de coronació de l'hereu i la pubilla de Catalunya. A més, ha acabat el seu discurs amb un “Catalunya, nou estat d'Europa” –lema de la manifestació de la Diada- per assenyalar que més important que l'11 de Setembre ho serà l'endemà.

Cristina Pérez ha estat la pubilla de Ripoll del darrer any. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

Proclamació pubillatge Ripoll 2012

Proclamació pubillatge Ripoll 2011

Proclamació pubillatge Ripoll 2009