Sense benzineres camí d'Olot

Tanca la gasolinera de la Vall de Bianya, l'única entre el Ripollès i la capital de la Garrotxa

Redacció
04 de setembre del 2012
La benzinera de la Vall de Bianya ha tancat les portes.
La benzinera de la Vall de Bianya ha tancat les portes. | Google Maps
La benzinera de la Vall de Bianya ha tancat les portes. Foto: Google Maps

La N-260, la principal via de comunicació entre el Ripollès i la Garrotxa, s'ha quedat sense benzineres. Fa un mes i mig, segons ha publicat el Diari de Girona, va tancar la benzinera situada al polígon dels Morrals, a tocar d'Hostalnou de Bianya, al terme de la Vall de Bianya. D'aquesta manera és impossible omplir el dipòsit en els 25 quilòmetres entre Olot i Sant Joan de les Abadesses.

La benzinera de la Vall de Bianya es va obrir el 1997, quatre anys més tard de la inauguració dels túnels de Collabós, una carretera que millorava les comunicacions entre el Ripollès i la Garrotxa. De fet, el nou establiment va acabar substituint la gasolinera que hi havia fins aleshores a Vallfogona, a mig camí de Ripoll i Olot i que va acabar tancant per la dràstica disminució de trànsit per l'actual N-260a.

Hores d'ara, segons fonts de l'Ajuntament de la Vall de Bianya consultades pel Diari de Girona , no es té constància si la benzinera es reobrirà després que cessés l'activitat. Era una de les poques gasolineres en l'eix format per la N-260 i l'A-26 ja que a Olot estan situades al centre o en altres accessos. A Besalú també n'hi ha una a l'interior de la població mentre que la de Fares, ja a la C-66, també ha tancat portes. Al Ripollès també va ser notícia la manca d'establiments oberts les 24 hores.