José María Pleguezuelos manté l'hegemonia al Concurs de Gossos d'Atura de Ribes

El pastor de la Canonja guanya la prova per quarta vegada en els darrers cinc anys

El Ripollès.info
03 de setembre del 2012
Els gossos d'atura van demostrar les seves habilitats.
Els gossos d'atura van demostrar les seves habilitats. | Josep M. Costa
Els gossos d'atura van demostrar les seves habilitats. Foto: Josep M. Costa

José María Pleguezuelos no té rival entre els pastors de gossos d'atura del país. El darrer lustre –afavorit també per la retirada de la competició de Jordi Muixach, propietari de la mítica Coloma- tiranitza els concursos d'habilitat. Aquest diumenge a Ribes de Freser no ha estat una excepció i ha aconseguit la seva quarta victòria en els darrers cinc anys. En canvi, el Campionat de Catalunya ha estat per Hilari Novillo que ha trencat sis victòries seguides de Pleguezuelos.

El pastor de la Canonja (el Tarragonès) –que enguany tornava a competir amb el seu gos King, que va fer debutar l’any passat- ha signat una gran actuació i s’ha emportat amb autoritat la 50a edició del Concurs de gos d’atura de la Vall de Ribes. El segon lloc ha estat per a Hilari Novillo, de Santpedor, que ha competit amb el seu gos Whitney, i el tercer, per a July Bayot, de Castelló, amb Xispa. En total, hi han participat 15 pastors amb els seus respectius gossos.

El concurs ha comptat amb un munt d’activitats al llarg de tot el cap de setmana per tal de celebrar els 50 anys d’existència. El dissabte hi van haver tallers temàtics impulsats pel Museu Etnogràfic de Ripoll, màgia amb xocolatada a càrrec de l’Associació de les Dones, seguida de la presentació del llibre de Pere Bonada i la cata del formatge idiazabal, a la tarda. A continuació, es va dur a terme un sopar popular amb ball d’Orient Express fins ben entrada la nit a la plaça del mercat, on també hi havia prepararda una benvinguda oficial a tots els pastors i assistents.  Durant tot el dia hi van haver passejades amb ponis i una demostració al carrer sobre la transhumància.

El diumenge, a partir de les 11 del matí es va realitzar el concurs amb el format de sempre, amb l’exhibició de tots els participants. Per commemorar el certamen hi va haver una petita mostra artesana i l’actuació de l’esbart dansaire Eudald Coma.

Galeries de fotos

Galeria de fotos de l'edició 2012 (Josep M. Costa)

Galeria de fotos de l'edició 2011 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos de l'edició 2010 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos de l'edició 2009 (Arnau Urgell)

Galeria de fotos de l'edició 2008 (Arnau Urgell)