L'Arabequus de Sant Joan corona els millors cavalls de raça àrab

El certamen reuneix 35 espectaculars cavalls de vuit països diferents

El Ripollès.info
27 d'agost del 2012
Un dels participants a l'Arabequus d'enguany
Un dels participants a l'Arabequus d'enguany | Xavier Sanfeliu
Un dels participants a l'Arabequus d'enguany Foto: Xavier Sanfeliu

Sant Joan de les Abadesses ha acollit aquest dissabte, dia 25 d’agost, una nova edició de l'Arabequus, el certamen eqüestre que se celebra a l’Hípica Pau Romero. Un total de 35 cavalls de raça àrab d'Alemanya, Qatar, Emirats Àrabs, Àustria, Dinamarca, França, Anglaterra Estat espanyol i Catalunya s’han donat cita en aquesta setena edició del certamen, puntuable per al Campionat de Catalunya i el Campionat d’Europa.

El concurs morfològic, de poltres, eugues i sementals, ha començat a les 9 del matí i s’ha allargat fins a les 6 de la tarda. Els cavalls guanyadors s’han classificat per participar en el proper campionat del món.

“Ha estat un èxit, amb una qualitat molt alta”, ha assegurat Pau Romero, organitzador del certamen, en declaracions efectuades a ElRipollès.info. “Tots els participants estrangers ja han dit que volien repetir l’any que ve”, ha afegit.

La raça àrab és una de les races més antigues del món. Aquests cavalls destaquen per la seva bellesa, vigor, gran elegància i noblesa. Segons els experts, hi ha trets morfològics claus per entendre els cànons estètics d'aquesta raça com el cap o la cua.

Els guanyadors de l’Arabeques 2012 han estat els cavalls següents:
- Poltres: Scarltett os / propietari  Verens Heiss,   d’Austria; i F Tayyar al lahab / propietari  Calbar arabians, d’Alemanya
- Eugues: Ebla  / propietari Albidayer Stud, dels Emirats Àrabs
- Sementals : Abha Midas / propietari Yeguada Lagoa d’Espanya

La màxima puntuació del campionat l’ha aconseguit Scarlett os.

Més informació, des del web de l'Arabequus




-------------
Galeries de fotos d'anys anteriors

Arabequus, 2012, 2

Arabequus 2012, 1

Arabequus 2011

Arabequus 2010

Arabequus 2009