Ignasi Casas frega el podi al Campionat del Món de raid

El ripollès debuta com a seleccionador de l’equip estatal

Ignasi Casas
Ignasi Casas | flickr, Federación Hípica Española
El Ripollès.info
27 d'agost del 2012
El xeic Mohammed bin Rashid Al Maktoum, muntant el cavall Madji du Pont, ha guanyat la medalla d’or en el Campionat del Món de Raid Absolut 2012, que s’ha disputat aquest dissabte, dia 25 d’agost ,a Euston Park (Gran Bretanya). El xeic ha arribat al final del recorregut acompanyat per dos compatriotes seus: Rashid Dalmook Al Maktoum (amb el cavall Yamamah) i Ali Khalfan Al Jahouri (Vendaval), que amb les seves respectives medalles de plata i bronze han donat el títol per equips als Emirats Àrabs Units.

Pel que fa a l’equip espanyol, farcit de genets residents a Osona, ha signat una bona actuació. A la classificació individual, Maria Àlvarez i Nobby han arribat darrera dels tres primers classificats, en quarta posició, per davant d’Àlex Luque (foto, a la dreta), amb el cavall Ikland, en cinquè lloc. Àlvarez viu a Prats de Lluçanès i Luque, a Taradell.

En la classificació per equips, el combinat estatal estava format per aquests dos binomis més Jaume Puntí i Oriol Casas, residents a Prats de Lluçanès i Berga respectivament, amb els cavalls Quran el Ulm i Zarha de Vilaformiu,. L’equip ha fregat el podi i durant un bon tros del raid fins i tot ha liderat la cursa. Finalment, però, problemes físics en una pota dels cavalls de Puntí i Casas, que els han obligat a abandonar, han apartat l’equip de les primeres posicions (l’equip no s’ha classificat).

A la competició ha debutat com a seleccionador estatal Ignasi Casas (foto, a l'esquerra), que té la seva residència a Vic, tot i que va néixer a Ripoll. Casas ha assumit el càrrec aquest any, per substituir el traspassat Quico Yebra. És veterinari, organitzador, tècnic i genet de raid, disciplina a la qual ha estat vinculat des de fa 20 anys, amb una ampla carrera professional a Qatar, Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudí, Itàlia, França, Portugal, Regne Unit, Noruega, Dinamarca, Suècia i Espanya.

Més informació, des del web de la Federació Hípica Espanyola