Tot el turisme, al mòbil

Dos joves santjoanins dissenyen una aplicació turística del Ripollès per a Android i iPhone

Arnau Urgell
14 d'agost del 2012
Aleix Caballeria i Miquel Alvarado
Aleix Caballeria i Miquel Alvarado
Un dels clàssics de cada viatge o estada és tornar carregat de fulletons i díptics turístics. Una “tradició” que no sembla que (encara) tingui els dies comptats malgrat que amb iniciatives com Ripollès App tot podria ser. Aquest projecte l'han impulsat dos santjoanins, l'Aleix Caballeria i en Miquel Alvarado, amb la voluntat de concentrar l'informació turística en una aplicació de mòbil.

En el programa, que es pot descarregar als telèfons Android i iPhone (IOS), s'hi pot trobar informació sobre l'entorn, història, els diversos punts d'interès (cadascun té una fitxa), rutes interessants (amb fitxa i mapa), festes i tradicions i la seva ubicació sobre el mapa. L'aplicació, que està en fase de desenvolupament, conté el 100% de la informació de Sant Joan, mentre que la de Ripoll i Camprodon encara no està completa. També esperen en breu incloure Ribes de Freser.

L'aplicació és gratuïta (es descarrega de les botigues virtuals Google Play i Apple Store) i, de moment, té versions en català i castellà a l'espera de les traduccions a l'anglès i francès (hi haurà actualitzacions cada dues setmanes). A més, per facilitar que el “turista intel·ligent” pugui tenir el producte habilitaran panells informatius a les diverses oficines de turisme amb els codis QR (un tipus de codi de barres -els teniu en aquesta mateixa notícia- que el telèfon “llegeix” i permet descarregar l'aplicació).

Els creadors de Ripollès App expliquen que el producte encara està en una fase beta i, per aquest motiu, demanen que se'ls comuniqui tots els possibles errors del producte tant a través de la pàgina oficial (Ripollès.com) com dels seus comptes de Twitter personals.

Els dos joves santjoanins, a través de l'empresa HandicApp, que pretén introduir-se en el món de les aplicacions per smartphones i tablets, expliquen que estan treballant en nous productes de cara a la tardor vinent. Caldrà estar-hi atents.