1 de 10

«Verdaguer als santuaris»

Vallfogona acull l'estrena de l'espectacle Joan Josep Mayans, musicant les principals obres del poeta

per Redacció, 13 d'agost de 2012 a les 12:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Josep Mayans va estrenar Verdaguer als santuaris. Foto: Ajuntament de Vallfogona

L'església de la Mare de Déu de la Salut de Vallfogona va viure l'estrena Verdaguer als santuaris en el marc dels Vespres d'Agost de Música Tradicional. Es tracta d'un espectacle de Joan Josep Mayans en el qual es musiquen els poemes del gran poeta i que es preveu que passi per les esglésies verdagarianes (Montserrat, la Gleva, Núria…). El recital va aplegar més d'un centenar d'assistents que van omplir l'església vallfogonina.


El recital va incloure pràcticament tots els poemes del disc de Joan Josep Mayans Verdaguer (Picap, 2007), que abasta la majoria de temes de la poesia verdagueriana. Entre els poemes, n’hi ha de tan significatius com: “Lo pare Falgars”, “Lo violí de Sant Francesc”, “Sant Francesc s’hi moria”, “La mort de l’escolà”, “Balada de Mallorca”, “Les barres de sang”, “La fada de Roses”, “Cant de Gentil”, “Vora la mar”, o les tres darreres estrofes de “Los dos campanars”.

Joan Josep Mayans (veu, guitarra i viola de roda) va tenir l’acompanyament d’Eva Curtó (violoncel) en el setè Vespres d'Agost de Música Tradicional que en els darrers anys han dut a Vallfogona grups i músics referents com El Pont d'Arcalís, Amadeu Rossell, Jaume Arnella, De Calaix o Randellaires.
Participació