Recital verdaguerià a l'església de la Salut

Dissabte a les 7, concert amb Joan Josep Mayans a Vallfogona

Redacció
10 d'agost del 2012
L'església de la Mare de Déu de la Salut de Vallfogona es tenyirà aquest dissabte de sons i poemes verdaguerians. De nou, i per setè any, l'Ajuntament ha organitzat els Vespres d'Agost de Música Tradicional que enguany tindrà Joan Josep Mayans i el seu espectacle Verdaguer als santuaris com a gran protagonista

De fet, Vallfogona viurà el debut d'un concert, que musica els poemes del gran poeta, que es preveu que passi per les esglésies verdagarianes (Montserrat, la Gleva, Núria…). El recital inclou pràcticament tots els poemes del disc de Joan Josep Mayans Verdaguer (Picap, 2007), que abasta la majoria de temes de la poesia verdagueriana. Entre els poemes, n’hi ha de tan significatius com: “Lo pare Falgars”, “Lo violí de Sant Francesc”, “Sant Francesc s’hi moria”, “La mort de l’escolà”, “Balada de Mallorca”, “Les barres de sang”, “La fada de Roses”, “Cant de Gentil”, “Vora la mar”, o les tres darreres estrofes de “Los dos campanars”.

Joan Josep Mayans (veu, guitarra i viola de roda) tindrà l’acompanyament d’Eva Curtó (violoncel) en el setè Vespres d'Agost de Música Tradicional que en els darrers anys han dut a Vallfogona grups i músics referents com El Pont d'Arcalís, Amadeu Rossell, Jaume Arnella, De Calaix o Randellaires.