Les màximes es poden enfilar fins als 38 ºC amb un risc «molt alt» d'incendis

L'onada de calor pot deixar avui les temperatures més altes des de l'inici de l'any. El sud del Ripollès en màxima alerta pel risc d'incendis forestals

Arnau Urgell
10 d'agost del 2012
L'helicòpter que ha fet el rescat des del cim del Taga.
L'helicòpter que ha fet el rescat des del cim del Taga. | Jordi Vives
Tots els cossos d'emergència estan en alerta per l'onada de calor i el risc d'incendis. Foto: Jordi Vives

El Ripollès pot viure avui les temperatures més altes de tot l'any. En plena onada de calor no es descarta que les màximes s'enfilen fins als 37-38 graus al sud de la comarca. Ahir, es van situar entre els 30-35 graus a les valls. Tot plegat, continua fent augmentar un dia més el risc d'incendis forestals.

De fet, aquest divendres bona part del sud del Ripollès presenta un risc "molt alt" -una situació absolutament excepcional en comparació amb altres estius- (nivell 4 d'una escala de 5). A la resta de la comarca el risc és "alt", una situació generalitzada arreu del país i que provoca que s'hagi activa el Pla Infocat en fase d'alerta.

Primeres restriccions

El risc d'incendis, en pocs dies s'ha disparat després que es rebaixés gràcies a les pluges de diumenge i dilluns. De fet, els Agents Rurals han inclòs la comarca al nivell 2 del Pla Alfa (en una escala de 0 al 3), una situació d'alerta i de prohibició de qualsevol tipus de foc però que no implica les restriccions d'usos d'activitats agrícoles i d'obres de manteniment com sí que ha passat en altres comarques (també s'ha prohibit l'accés a onze massissos).

Això sí, poblacions com Ripoll han decidit prohibir fer barbacoes a llocs autoritzats, com les fonts d'en Jordana o del Tòtil, per la seva proximitat amb zones boscoses.

Màximes dijous 9 d'agost

Molló: 28,9 ºC
Núria: 23,8 ºC
Gombrèn: 33,3 ºC
Planoles: 31,9 ºC
Ribes de Freser: 32,9 ºC
Ripoll: 34,8 ºC
Sant Pau de Segúries: 30,7 ºC
Ulldeter: 18,3 ºC

Avís per onada de calor