Sortegem entrades pel concert de Feliu Ventura a Molló

Mazoni i el cantautor de Xàtiva iniciaran el Festival de la Vall de Camprodon el 19 i el 26 d'agost

Redacció
09 d'agost del 2012
Feliu Ventura.
Feliu Ventura. | Adrià Costa
Feliu Ventura serà el 26 d'agost a Molló. Foto: Adrià Costa

Mazoni, el grup del bisbalenc Jaume Pla, i el cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, seran els encarregats d'iniciar el Festival de Música de la Vall de Camprodon els propers 19 i 26 d'agost. ElRipollès.info , se suma a la iniciativa, i sorteja dues entrades dobles pel concert de Feliu Ventura a Molló. Per fer-ho, només cal fer un retuit a la piulada realitzada pel compte del diari (imprescindible seguir @elripollesinfo ). El guanyador es farà públic el proper dilluns 13 d'agost al vespre

Música a cappella per anunciar el festival

Els Nuances van ser els encarregats d'anunciar als quatre vents que s'acosta una nova edició de la Festival de Música de la Vall de Camprodon. El quartet de música a cappella va actuar dissabte a les quatre poblacions del certamen: Llanars, Molló, Vilallonga de Ter i Setcases. Va ser l'aperitiu d'un festival que ja ha posat les entrades a la venda anticipades a través de l'oficina de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon.

En un context de crisi només sobreviuran les propostes de qualitat i amb identitat. Ho demostra el Festival de Música de la Vall de Camprodon que per segon any aposta per espectacles de petit i mitjà format amb artistes de nivell d'arreu dels Països Catalans. Enguany seran quatre concerts –Sant Pau de Segúries se n'ha despenjat- amb artistes d'alt nivell com Mazoni, Feliu Ventura i Lídia Pujol (els tres en format trio) i Cris Juanico (en format duo).

El Festival de la Vall de Camprodon va fer un cop de timó el 2011 amb propostes com Roger Mas i Anna Roig i l'ombre de ton chien . Francesc Viladiu, director artístic, explica que la idea passa per oferir propostes musicals que “no arriben habitualment al Ripollès” per fer-los arribar a un públic “més obert”. De fet, l'any passat van tenir èxit i en tres dels cinc recitals es van esgotar les entrades i molta gent es va quedar al carrer. Per evitar-ho, la presidenta de la Mancomunitat, Ester Noguer, va anunciar que enguany s'introduirà el sistema de venda anticipada. En canvi es mantindrà l'horari dels concerts: diumenge a les set del vespre.

L'encarregat d'obrir el certamen serà Mazoni –la formació del bisbalenc Jaume Pla-, un dels músics amb més talent del panorama pop català. El 19 d'agost presentarà Fins que la mort ens separi (Bankrobber, 2011), a la Cooperativa de Vilallonga de Ter. El nivell no decaurà la següent setmana amb el concert del xativí Feliu Ventura, que encara no havia tocat al Ripollès. El diumenge 26 arribarà a Molló amb el Música i lletra, el seu disc més íntim publicat enguany.

L'església de Setcases acollirà el 2 de setembre la presentació de Lais d'amor, el darrer i interessant espectacle de Lídia Pujol. L'artista catalana recupera i actualitza les lais d'amor medievals acompanyada del guitarrista Pau Figueres i del violí de Sergi Alpiste. El festival el tancarà el menorquí Cris Juanico que el 9 de setembre presentarà el disc Dues pedres (RBG Suports, 2012). En aquesta ocasió, l'exlíder de Ja t'ho diré ha vestit alguns dels temes més singulars de la seva llarga trajectòria amb una interessant combinació amb guitarra, loops i el contrabaix de l'exUmpah-pah Joan Solà-Morales.

Promoció conjunta

Per primera vegada, el FMVC ha unit esforços amb dos festivals més de la comarca: el Festival Albéniz de Camprodon i el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau. Els tres certamens han editat un tríptic amb un calendari conjunt i informació turística per aconseguir promocionar-se més enllà del Ripollès.

Programa complet del XIII Festival de Música de la Vall de Camprodon

Diumenge 19 d'agost

Concert de Mazoni. Sala Cooperativa. Vilallonga de Ter (19:00)

Diumenge 26 d'agost

Concert de Feliu Ventura. Sala de ball. Molló (19:00)

Diumenge 2 de setembre

Concert de Lídia Pujol. Església de Sant Miquel. Setcases (19:00)

Diumenge 9 de setembre

Concert de Cris Joanico. Sala de ball. Llanars (19:00)

Galeries de fotos

XI Festival de la Vall de Camprodon (2011)


Concert de Folkincats (Xevi Mas)

Névoa i Vicenç Solsona (FMVC) 

Anna Roig i L’ombre de ton chien (FMVC)

Concert de Roger Mas (Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque)

Concert d'Els d'en Samarra i Mercadante/Battaglia (FMVC)
 


X Festival Vall de Camprodon (2010)

Concert de la Vella Dixieland (Arnau Urgell)

Concert de la Coral Càrmina (Arnau Urgell)

Concert de Carme Canela (Marcel Urgell)
 

Actuació de Nuances a Molló. Foto: Marcel Urgell