La CUP organitza un aplec anual d'homenatge a Xirinacs

Diumenge se'n celebrarà la primera edició coincidint amb el cinquè aniversari de la seva mort

Redacció
02 d'agost del 2012
Homenatge a Xirinacs.
Homenatge a Xirinacs. | Arnau Urgell
La CUP vol homenatjar Xirinacs cada any. Foto: Arnau Urgell

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de l'Alt Ter, que agrupa les assemblees de la formació independentista del Ripollès i Osona, ha decidit homenatjar Lluís Maria Xirinacs de manera anual. Per aquest motiu a l'entorn de l'11 d'agost, data en la qual se'l va trobar mort al pla de can Pegot d'Ogassa, organizaran cada any un aplec de record de la figura de l'exsenador i lluitador independentista.

L'aplec, que s'estrenarà aquest diumenge 5 d'agost, pretén reflectir el compromís de la CUP amb la “lluita de Xirinacs per llibertats col·lectives de les classes populars dels Països Catalans” i mostrar que n'han seguit el testimoni. Evidentment, els actes centrals es desenvoluparan a l'entorn del monument que el recorda al pla de can Pegot. Els assistents hi arribaran majoritàriament caminant amb tres columnes que partiran de Sant Joan, Ripoll i Ogassa.

Actuacions musicals, lectura de poemes i discursos de la Fundació Randa i la CUP recordaran “l'acte de sobirania” de Xirinacs –després de “viure esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles”-. Una ofrena floral i la interpretació de la Muixeranga seran els darrers actes abans de traslladar-se a la plaça de Barcelona de Sant Joan. Allà s'organitzarà un dinar popular, hi haurà animació infantil així com diverses actuacions musicals entre les que destaquen les de Núria Agulló i de Titot i David Rosell, parella de músics dels Brams.

La CUP, que ja va organitzar un acte d'homenatge pocs dies després de la seva mort, pretén que l'esdeveniment es consolidi i creixi any rere any.

Més informació de l'Aplec de can Pegot - Xirinacs
 


Agenda d'actes del I Aplec del pla de can Pegot-Xirinacs
 
Caminada Popular amb tres columnes des de Ripoll (des de plaça Ajuntament), Sant Joan de les Abadesses (des del bar la Rotonda) i Ogassa (davant Ajuntament) fins al Pla de Can Pegot (09:00)

Al Pla de Can Pegot d'Ogassa (11:30)
Actuacions musicals i lectura de poemes i escrits.
Paraules de la Fundacíó Randa i la CUP
Ofrena floral al monòlit dedicat a Lluís Maria Xirinacs
Interpretació de la Muixeranga
 
Plaça Barcelona de Sant Joan de les Abadesses (14:00)
Dinar Popular. Botifarra amb mongetes seques. Pa amb tomàquet, pa, aigua, vi i postres. Preu: 6 euros
Animació infantil amb Set de So.
Actuacions de cultura popular amb gegants, bastoners, grallers i tabalers
Actuacions musicals de Pere de les Cabres (Ridaura), Núria Agulló (Elx-Ogassa), Avel.lina (Manresa) i Titot i David Rossell (Berga/Manresa)