Montserrat Portabella plega

La segona tinent d'alcalde de Campdevànol, que també és consellera comarcal, ha argumentat “motius personals” en la carta de renúncia. La dimissió es produeix la setmana següent del polèmic ple pel trasllat de la pista d'"skate"

Redacció
30 de juliol del 2012
Montserrat Portabella
Montserrat Portabella | Adrià Costa
Portabella, al costat de Joan Manso, el dia que es va presentar la candidatura. Dolors Costa, a l'esquerra, s'entreveu com la seva substituta Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Campdevànol ha anunciat la dimissió de la regidora d'Ensenyament i Esports, i segona tinent d'alcalde, Montserrat Portabella. Segons el consistori, en la missiva de renuncia argumenta “motius personals” i ni ella ni l'alcalde han volgut fer cap tipus de declaració. La dimissió es fa oficial una setmana després del polèmic ple de l'skate que va acabar amb l'alcalde escortat per tres agents policials.

La possible dimissió de Portabella feia dies que corria com la pólvora per Campdevànol. De fet, malgrat ser la responsable d'Esports, no va assistir al ple de dilluns en el qual el trasllat de la pista va ser protagonista. Tampoc va ser a la roda de premsa que es va realitzar al cap de dos dies per valorar els incidents. L'última aparició pública va ser en el ple del Consell Comarcal del 17 de juliol.

En la nota de premsa distribuïda per l'Ajuntament de Campdevànol, l'alcalde Joan Manso “ha volgut agrair la tasca portada a terme per Portabella al front de les àrees d’esports i ensenyament”. En aquest sentit considera que “la seva eficient gestió i les ganes dipositades en el projecte han permès avançar de forma notable en la futura construcció del nou centre escolar”. També ha destacat la tasca per obrir el nou gimnàs municipal així com el patrocini de diferents activitats esportives.

El mateix alcalde no ha volgut avançar qui substituirà Portabella al consistori tot i que ho tenen pràcticament decidit. La lògica indica que el càrrec recaurà en Dolors Costa, número sis de la llista i que actualment ja és “adjunta” al Govern. De fet, el dimecres havia d'assistir a la roda de premsa –tot i que finalment no va poder- i aquest cap de setmana ha estat a Valldemossa en el viatge privat que part de l'equip de govern ha realitzat en el marc de l'Any Coll i Bardolet.

Segona dimissió al Consell Comarcal

La dimissió de Portabella, que era regidora des del 2007, suposa també la renúncia al Consell Comarcal on exercia de portaveu de CiU i de responsable de Joventut i Ensenyament. Es tracta del segon conseller dels nacionalistes que plega en poques setmanes després de Ramon Traver. Això obligarà a Miquel Rovira a remodelar el seu equip després de vacances.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Campdevànol (pdf)