L'Espanyol B tanca l'«stage» a Ribes de Freser amb una treballada victòria (3-1)

El club va homenatjar l'exalcalde Salvador Carrera i va anunciar la voluntat de tornar l'estiu vinent

Arnau Urgell
29 de juliol del 2012
L'Espanyol B no ho va tenir fàcil amb el Taradell.
L'Espanyol B no ho va tenir fàcil amb el Taradell. | Arnau Urgell
L'Espanyol B no ho va tenir fàcil amb el Taradell. Foto: Arnau Urgell

L'Espanyol B va haver de suar valent per superar aquest dissabte el Taradell (3-1) en un partit que servia per tancar l' stage de pretemporada que els blanc-i-blaus han fet aquesta setmana a Ribes de Freser. La diferència de categories entre els dos equips –un Segona B contra un Segona Catalana- es va veure reduïda per la motivació dels osonencs i les imprecisions d'un filial espanyolista que enguany té 14 cares noves d'un total de 23 jugadors.

La prèvia del partit va servir per homenatjar un il·lustre “perico” ribetà: l'exalcalde, expresident de la Diputació de Girona i exdiputat al Congrés espanyol, Salvador Carrera. A banda de rebre una placa commemorativa –va formar part del patronat i va ser el vicepresident de la comissió del centenari del club- també va realitzar el xut d'honor del partit. A més, el vicepresident esportiu dels blanc-i-blaus, Germán de la Cruz, va agrair l'acollida del municipi i va anunciar la voluntat de repetir l'estada l'estiu vinent per tercer any consecutiu.

Una vegada van acabar els actes protocol·laris, l'Espanyol es va veure sorprès per un Taradell que ni tant sols havia fet un entrenament abans del partit. Els osonencs –que si no s'hagués produït la renúncia del Campdevànol la temporada vinent jugarien a Tercera Catalana- van sortir ben plantats al terreny de joc i amb la motivació de jugar contra un rival de tres categories superiors pressionaven amb molta intensitat. A més, al minut 10 una gran jugada per la banda dreta va acabar amb una centrada precisa que Gerard Torrents va enviar al fons de la xarxa de la porteria blanc-i-blava.

El gol va provocar el desconcert del filial espanyolista que veia com els osonencs continuaven pressionant i van tenir més d'una ocasió per ampliar el marcador. De fet, els joves “pericos” perdien moltes pilotes a la zona de construcció i tot just van tenir l'oportunitat d'empatar amb un xut de falta que va sortir per sobre la porteria de Nil.

El pas dels minuts va afavorir la millor condició física de l'equip entrenat per Raúl Longhi. Un domini que es va accentuar en una segona part on es van produir molts canvis. Tot i així, l'empat no va arribar fins a quinze minuts del xiulet final gràcies a un penal bastant dubtós que va transformar Víctor Armero. El mateix Armero va certificar la remuntada al minut 88 en una internada per l'esquerra mentre que Aitor va aconseguir el 3 a 1 definitiu a la següent jugada.