El Ripollès es consolida com a terra d'«stages»

Equips d'alt nivell trien la comarca per preparar la nova temporada. Destaquen l'Espanyol B, el Marfil Santa Coloma, el CB Tarragona o el CE Vendrell

Arnau Urgell
26 de juliol del 2012
Molt públic per veure l'Espanyol B.
Molt públic per veure l'Espanyol B. | RCDE
LEspanyol B torna enguany a Ribes de Freser. Foto: RCDE

Cada vegada més el Ripollès es consolida com a terra d'stages. Els clubs catalans busquen zones amb una climatologia més favorable i la millora dels equipaments ha posat la comarca en el mapa del “turisme esportiu”.

Destaca el cas del RCD Espanyol B que, per segon any, prepara la nova temporada a Ribes de Freser. Ho fa des de dilluns amb un dur programa d'entrenaments que acabaran el proper diumenge. Abans, el dia 28 a dos quarts de set de la tarda, l'equip entrenat per Raúl Longui disputarà un amistós contra la UD Taradell de Segona Catalana –l'equip que s'ha beneficiat de la renúncia del Campdevànol a la categoria-.

El filial de l'Espanyol B torna enguany a Segona Divisió B. Ho fa amb molts canvis, fins a 14 altes, d'un bloc format per 23 jugadors i vuit tècnics. El segon stage dels “periquitos” arriba després que l'any passat se signés un conveni de col·laboració entre el club i el consistori ribetà.

Molta ocupació a Ripoll

La construcció del nou pavelló de l'Avellaneda i la residència d'estudiants del Centre de Tecnificació Esportiva han suposat que Ripoll sigui un destí interessant per clubs de diverses disciplines que abans tendien més cap a les valls de Camprodon i de Ribes.

Enguany, per exemple, destaca la presència del Marfil Santa Coloma. Un club de futbol sala que un any més jugarà a la Divisió d'Honor, l'elit estatal. Hi seran uns cinc dies a inicis d'agost allotjant-se a la residència del CTER. També repetirà presència a la vila el CE Vendrell, equip de l'OK Lliga d'hoquei patins, la màxima categoria d'aquest esport. El CB Sabadell serà un altre dels clubs que han triat la capital del Ripollès per preparar el nou curs i que garantiran una ocupació de les instal·lacions a l'entorn del 90%.

A Camprodon, que té unes instal·lacions esportives d'alt nivell, al llarg de l'estiu hi passaran equips com el CB Tarragona (Lliga LEB) o el Club Patí Arenys de Muny (Primera Nacional) a banda de l'Escola de Futbol Baix Segrià, el Club Patí Cornellà de Terri i el Club Patí la Salle, entre altres.