L'1 d'agost obriran provisionalment la carretera de Beget

Les obres per eixamplar tres quilòmetres de la GIV-5223 van començar a inicis de març

Redacció
26 de juliol del 2012
La carretera de Beget està tallada per obres.
La carretera de Beget està tallada per obres. | Ajuntament de Camprodon
La carretera de Beget està tallada per obres des de finals de maig. Foto: Ajuntament de Camprodon

El proper dimecres 1 d'agost s'obrirà provisionalment la carretera GIV-5223 que dóna accés a la urbanització de Font-rubí i els nuclis de Rocabruna i Beget. Des de finals de maig estava tallat el tram entre l'enllaç de la C-38 i el desviament cap a Font-rubí ja que s'actuava en un pont.

De fet, les obres van començar a inicis de març i han de permetre eixamplar els tres primers quilòmetres de la carretera, des de l'inici fins al coll de la Boixeda, fins a sis metres. Mentre ha durat la restricció els vehicles han hagut d'utilitzar un intinerari alternatiu consistent en el carrer Llandrius i el camí de Font-rubí, a tocar del golf. La situació s'ha anat complicant a mesura que han avançat les setmanes ja que al ser estiu el trànsit ha anat a més.

Tant l'Ajuntament de Camprodon com la Diputació de Girona, titular de la via, han recomanat circular amb molta prudència ja que malgrat que la carretera estarà oberta continuaran uns treballs pressupostats en 1,8 milions d'euros.

Es dóna la circumstància que aquest dimecres un operari de les obres va resultar ferit lleu en bolcar un camió que carregava sorra. Va ser traslladat per precaució a l'Hospital de Campdevànol amb un cop a l'esquena.

L'itinerari alternatiu pateix del carrer Llandrius. Foto: Ajuntament de Camprodon