El govern de Campdevànol lamenta la «politització» de l'AV del barri de l'Estació

Joan Manso qualifica els actes posteriors al ple de “poc cívics i adequats” i assegura que es manté el calendari de trasllat de la pista d'skate

Arnau Urgell
26 de juliol del 2012
L'equip de govern de Campdevànol va valorar els fets del ple de l'skate.
L'equip de govern de Campdevànol va valorar els fets del ple de l'skate. | Arnau Urgell
L'equip de govern de Campdevànol va valorar els fets del ple de l'skate. Foto: Arnau Urgell

Dos dies després dels incidents del denominat ple de l'skate l'equip de govern de Campdevànol va realitzar-ne la primera valoració pública. Ho va fer qualificant els actes de “poc cívics i adequats” i lamentant la “politització” de l'Associació de Veïns del barri de l'Estació. També van mostrar una certa voluntat de passar pàgina però reafirmant-se en el calendari de trasllat i reubicació de la pista.

Joan Manso va comparèixer envoltat dels regidors que van ser al ple de dilluns. Va lamentar els fets ocorreguts i els va qualificar de “poc cívics i adequats”. Això sí, va considerar que són “actes que no han de presentar més transcendència” malgrat recordar que la llibertat d'expressió s'ha d'exercir amb “respecte i prudència”.

La principal crítica la va dirigir a l'Associació de Veïns del barri de l'Estació –que s'ha oposat al trasllat immediat de la pista- considerant que els seus responsables “han optat per polititzar-la profundament fins a uns nivells inadequats”, el que es va entendre com una referència implícita a la seva relació amb el PSC (el president, per exemple, era suplent de la llista a les darreres municipals). Per Manso, “el pluralisme comporta l'obligació de ser portaveu de tots i cadascun dels associats, d'uns i altres”.

Es dóna la circumstància, segons ha pogut saber aquest diari, que l'entitat veïnal va convocar a “mostrar la disconformitat” al ple amb la decisió de retirar la pista repartint una quartilla informativa. La convocatòria va ser tot un èxit ja que la sala de plens es va omplir com mai amb més de 40 persones –la majoria dels quals interessats per aquesta qüestió-.

No hi hauran canvis

Ni l'oposició veïnal ni els incidents posteriors al ple –l'alcalde va acabar escortat per tres agents policials mentre era escridassat per una vintena de joves- faran variar els plans de l'equip de govern. En aquest sentit Joan Manso va anunciar que “es refermen en el trasllat de la pista” ja que consideren que la decisió servirà “per posar punt i final al conflicte” de l'excés de soroll i “solventar d'una vegada un problema heredat”.

Per altra banda, va assegurar que el “diàleg ha estat un pilar fonamental” del seu govern i va assenyalar que diverses propostes tant dels veïns com dels skaters s'han incorporat al projecte –encara pendent d'aprovació- que preveu instal·lar la pista als terrenys cedits per ADIF entre la via del tren i Comforsa.

Des de l'oposició, en canvi, Núria López només va fer responsable de la polèmica a l'alcalde pel fet e retirar unilateralment la pista. L'endemà dels incidents va negar que es produissin actes vandàlics i va recordar que els que cridaven eren “nanos de 15 anys que els acusen de fer soroll i van venir al ple a fer soroll”.