La marinada acosta el fum de l'Empordà cap al Ripollès

Continua el trànsit intens a coll d'Ares tot i que ha disminuït respecte el diumenge

Redacció
23 de juliol del 2012
Foto del fum de l'incendi de l'Empordà des de coll d'Ares.
Foto del fum de l'incendi de l'Empordà des de coll d'Ares. | Marcel Urgell
Foto del fum de l'incendi de l'Empordà des de coll d'Ares (16:00). Foto: Marcel Urgell

El vent ha tendit a canviar de direcció i ha passat a empènyer el gran incendi de l'Alt Empordà cap a l'interior. Això provoca que s'estigui lliurant una gran batalla per impedir que les flames penetrin a l'Alta Garrotxa però, com a conseqüència secundària, ha fet acostar el fum cap al Ripollès per primera vegada. En diversos municipis l'olor de cremat s'ha fet evident malgrat que l'incendi, que ha cremat més de 13.800 ha i continua descontrolat, està a desenes de quilòmetres de la comarca.

Continua el trànsit a coll d'Ares

El coll d'Ares ha esdevingut al llarg de la nit i la matinada passada la principal via de connexió entre les comarques gironines i nord-catalanes a causa de l'incendi de l'Alt Empordà. El foc va obligar a tallar des del migdia d'aquest diumenge tant l'AP-7 com la N-II, i més tard la N-260 a causa d'un segon incendi a Portbou.

Davant d'aquesta situació, la C-38 era una de les millors opcions alternatives per passar d'una vessant a l'altra dels Pirineus. Ara bé, la majoria de mitjans nacionals i oficials només parlaven d'un túnel del Cadí que excepcionalment va aixecar barreres.

Aquest matí la situació ha millorat i s'ha pogut reobrir l'AP-7 (ahir a darrera hora ja es va poder obrir la N-260). Malgrat això continua el trànsit intens a través d'un coll d'Ares que ha esdevingut una talaia perfecte per observar les columnes de fum durant el dia i les flames a la nit. Tanmateix, un accident a Agullana, en sentit nord, i un rebrot de l'incendi han obligat de nou a tallar l'autopista aquest migdia durant unes hores.

Tota la informació de l'incendi a Nació Digital
 

Coll d'Ares. Foto: Marcel Urgell