L'independentisme, en marxa

Unes 100 persones recorreran els 110 km que separen Ulldeter de Roda de Ter en la primera Marxa cap a la Independència. De Vilallonga a Camprodon es farà una caminada popular

Redacció
19 de juliol del 2012
Rebuda de la Flama del Canigó a Campdevànol.
Rebuda de la Flama del Canigó a Campdevànol. | Arnau Urgell
La Marxa per la Independència torna a combinar curses de muntanya i independentisme com ho van fer a Campdevànol amb la Flama del Canigó. Foto: Arnau Urgell

L'independentisme no para. Aquest cap de setmana se celebrarà la primera Marxa cap  a la Independència que pretén conjugar la “bogeria” per les curses de muntanya amb el sentiment sobiranista. Un centenar de corredors d'arreu del país recorreran els 110 quilòmetres que separen Ulldeter de Roda de Ter en una prova no competitiva organitzada per les seccions territorials de l'ANC d'Osona i el Ripollès conjuntament amb la Unió Excursionista de Vic i Ski Club Camprodon. La sortida serà el dissabte 21 a les 5 de la tarda i està previst arribar a Roda entre mig matí i el migdia.

Ripollès per la Independència i la resta de seccions de l'Assemblea a la comarca han fet una crida a la participació dels veïns de la comarca tant sigui per fer tot el recorregut com cobrir alguns dels trams o bé per donar suport al pas dels caminants. De fet, Vall de Camprodon per la Independència ha organitzat una caminada popular per seguir el tram entre Vilallonga de Ter i Camprodon. La sortida serà a la plaça de l'Escola entre dos quarts de vuit i les vuit i al cap d'una hora es farà una botifarrada sota el Pont Nou de Camprodon. A Sant Joan, la secció local de l'ANC acompanyarà els participants a la mitjanit des de l'estació fins al passeig del Comte Guifré, on hi haurà l'avituallament.

Un centenar de participants

La marxa íntegra comptarà amb la participació de més de 100 corredors provinents d’arreu de Catalunya, des de Sabadell, Girona, Manresa, Barcelona, Cassà de la Selva o l’Estartit fins a Castelldefels, Begur, Sant Feliu de Llobregat o de la Vall d’Aran. Els corredors sortiran el dissabte a les 5 de la tarda des del refugi d'Ulldeter i arribaran al llarg del diumenge entre el matí i el migdia a Roda. Tot i que la prova no és competitiva s’entregaran trofeus al corredor més jove i al més gran que completin la marxa. Els trofeus han estat elaborats fets per l'artista Albert Pla. A l'arribada s'han organitzat diverses activitats com un dinar popular, xerrades i un concert del cantautor Ramon Casellas. A més, coincidirà amb el Rodafolk que a les set del vespre acabarà amb un recital del Pont d'Arcalís.

L'activitat d'aquest cap de setmana forma part de la Marxa cap a la Independència que impulsa a nivell nacional l'ANC amb l’objectiu de difondre el projecte i aconseguir una gran manifestació el proper 11 de setembre a Barcelona amb el lema “Catalunya nou estat d’Europa”.

Punts de pas de la I Marxa cap a la Independència

Ulldeter: refugi d'Ulldeter (17:00)

Setcases: plaça dels Estudis (18:30)

Vilallonga de Ter: plaça de les Escoles (20:00)

Llanars: plaça de l'Om (20:30)

Camprodon: sota el Pont Nou (21:00)

Sant Pau de Segúries: plaça de la Generalitat (22:30)

Sant Joan de les Abadesses: passeig Comte Guifré (24:00)

Ripoll: passeig de Sant Joan (02:00)

La Farga de Bebié: plaça de La Farga (davant la Fàbrica Nova) (05:00)

Sant Quirze de Besora: zona del camp de futbol (06:00)

Torelló: plaça de la Sardana (08:30)

Les Masies de Voltregà: Ajuntament de Les Masies de Voltregà, el Despujol (10:30)

Manlleu: embarcador del Passeig del Ter (11:00)