Mas ja tenia pagat el viatge en helicòpter

Presidència recorda que el vol de Campdevànol a Riudellots es va incloure en un contracte d'Interior amb 94 hores de vol sobrants

Redacció
19 de juliol del 2012
Mas, durant la seva intervenció.
Mas, durant la seva intervenció. | Oriol Campuzano
Artur Mas, en una imatge d'arxiu. Foto: Arxiu ND

El passat 15 d'abril el president Artur Mas es va desplaçar de Campdevànol a Riudellots de la Selva. Venia de Llívia –on hi era per motius personals- i havia d'anar a la Fira de Campllong. Com que arribava molt tard el trajecte el va fer en helicòpter, un fet que va indignar els sindicats de Mossos d'Esquadra en un context de protestes contra les retallades.

Mesos després, el Departament de Presidència ha donat oficialment explicacions dels fets en una resposta parlamentària. Segons publica el Diari de Girona, el viatge de Mas no va suposar un cost extra ja que es va incloure en un contracte amb el Departament d'Interior amb l'empresa Taf Helicopters. Un contracte de 187 hores de les quals només se n'havien utilitzat 93 i que expirava el 30 de juny. Des de Presidència es detalla que l'acord incloïa “les despeses de combustible, pilot, taxes i servei d'aeroport” i, per aquest motiu, el viatge del president no va “representar cap despesa addicional”.

Després de la denúncia dels sindicats dels Mossos d'Esquadra, fonts de Presidencia van treure importància al viatge i ho van considerar un cas de “pura logística”. També van negar que el viatge fos de caràcter privat malgrat estar a la Cerdanya per motius personals.