Renúncia a distància

Raimon Traver no va assistir en el seu ple de comiat al Consell Comarcal en una sessió on el camprodoní Jordi Batchelli va prendre possessió del càrrec

Arnau Urgell
18 de juliol del 2012
Imma Constants i Miquel Rovira al costat de la cadira buida de Raimon Traver.
Imma Constants i Miquel Rovira al costat de la cadira buida de Raimon Traver. | Arnau Urgell
Imma Constants i Miquel Rovira al costat de la cadira buida de Raimon Traver. Foto: Arnau Urgell

Raimon Traver ja no és conseller comarcal. En el ple d'aquest dimarts es va aprovar una renúncia que va ser a distància ja que no hi va assistir. El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, va explicar que a darrera hora va comunicar que no hi podria anar per “motius professionals”. D'aquesta manera, hores d'ara, encara no ha explicat públicament les raons per renunciar als càrrecs de regidor i de vicepresident del Consell.

Hores d'ara encara no es coneix el seu substitut a la institució comarcal. Tampoc si es mantindrà l'actual estructura amb quatre vicepresidències –ell ocupava la segona i coordinava l'àrea de Promoció Econòmica- o bé es reduirà a tres (l'opció més probable). En el ple, a pregunta d'Enric Pérez, va transcendir que fa mesos que també havia renunciat al càrrec de membre de la junta del Consorci Ripollès Desenvolupament. Des d'aleshores, i de manera interina, l'ha substituït el mateix Miquel Rovira. De fet, el portaveu socialista va afirmar entendre que “deixés els càrrecs perquè la seva empresa no va tant bé com tothom voldria” però que calia anar ràpid nomenant el nou representant a l'òrgan de promoció econòmica.

Cal recordar que dilluns aquest mitjà va avançar que Traver havia presentat la dimissió com a portaveu de CiU a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i conseller comarcal. En la missiva de renúncia, segons va explicar l'alcalde Ramon Roqué, anunciava la impossibilitat de compaginar les seves obligacions polítiques amb la seva tasca al capdavant d'una empresa, especialment en l'actual context econòmic.



Traver ha estat regidor durant més de 13 anys. El 2003 va ser cap de llista però quatre anys més tard va caure fins al tercer lloc. Un problema administratiu va permetre que continués al consistori ja que CiU només va aconseguir dos representants. El 2011, de nou, va tornar a ser el número 1 per la retirada de Gerard Costa. El canvi no va suposar augmentar representació tot i que va passar de tercera a segona força per la caiguda d'ERC.


Jordi Batchelli pren possessió del càrrec

El comiat de Traver va coincidir amb la benvinguda de Jordi Batchelli. El regidor camprodoní va prometre per imperatiu legal el càrrec de conseller comarcal en substitució de Teresa Jordà, que hi va renunciar per la impossibilitat de compatibilitzar-ho amb la seva tasca al Congrés espanyol i a l'Ajuntament de Ripoll. El dia de la seva renúncia Jordà tampoc va assistir al ple –tenia sessió a Madrid- però dies abans sí que va realitzar una roda de premsa per explicar els motius de la dimissió.

Jordi Batchelli després de prendre possessió del càrrec de conseller comarcal. Foto: Arnau Urgell