Txarango també triomfa al cor d'Europa

El grup ripollès actua en dos festivals a Flandes i la Bretanya

Redacció
17 de juliol del 2012
Els Txarango també van triomfar a Gant.
Els Txarango també van triomfar a Gant. | Àlex Carmona
Els Txarango també van triomfar a Gant. Foto: Àlex Carmona

Cada vegada hi ha menys joves (i no tant joves) catalans que no hagin escoltat i/o ballat amb alguna de les cançons de Benvinguts al llarg viatge. Poc a poc però, els Txarango comencen a ser coneguts també arreu del continent europeu. De fet, els dos darrers caps de setmana han actuat en dos festivals Pirineus enllà: al les Feux de l'Eté de Saint-Prouant i al Polé Polé de Gant.

El grup ripollès acaba de tornar de Flandes on van triomfar en un espectacular escenari al centre de Gant, una ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat. El Polé Polé és un festival que s'allarga durant tres caps de setmana i en el qual també hi actuen grups com els Skatalites o els Bongo Botrako. Una de les particularitats és que el públic se situa a banda i banda del canal que travessa la ciutat.

Abans van ser al Festival les Feux de l'Eté que  a la petita localitat bretona de Saint-Prouant. Allà van coincidir amb el músic Emir Kusturica –que es va endur el seu disc cap als Balcans- i també hi van actuar grups de talla mundial com Sepultura.

Després d'aquestes dues incursions internacionals, la gira els farà continuar voltant arreu de la geografia del Principat en un no parar de concerts fins a l'octubre. Destaquen els dos del Ripollès –a les festes majors de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses-, però també el de la Festa de la Llibertat en motiu de l'11 de Setembre a Barcelona, al Tura d'Olot i al Mercat de Música Viva de Vic.