Homenatge sardanístic a Montserrat Juventeny

El 59è Aplec de Ripoll va aplegar 800 persones al passeig Ragull

Redacció
16 de juliol del 2012
Aplec de sardanes.
Aplec de sardanes.
La periodista ripollesa Montserrat Juventeny va ser aquest diumenge la gran protagonista del 59è Aplec de Sardanes de Ripoll. L'Agrupació Sardanista va homenatjar la seva trajectòria dedicada a "la dansa més bella de les que es fan i es desfan" especialment a les planes del Diari de Gironaperò també en altres mitjans com Ràdio Ripoll, Ràdio Girona, Radio España de Barcelona i Ràdio Olot, entre altres.

Al llarg del cap de setmana, amb tres ballades, s'han dedicat diverses sardanes a la periodista ripollesa. També n'hi ha hagut una d'estrena dedicada a Jaume Serra, membre de la junta de l'entitat, “En Jaume de ca l'Escloper” d'Òscar Barqué. Les altres estrenenes han estat “L'arròs de la Rosa” de Tomàs Gil (dedicada a la ripollesa Rosa Gallart de l'empresa Arrossades de la tieta Rosa) i “L'entorn de Ripoll” de Maria Teresa Montclús.

La ballada conjunta, interpretada la Ciutat de Girona, la Jovenívola, la Bellpuig i la Marinada, va ser com sempre “L'entorn de Ripoll”. L'aplec, que va reunir unes 800 persones al passeig Ragull, va tenir un doble aperitiu amb el concert de divendres de la Cobla Sant Jordi i la ballada de dissabte a la plaça Llibertat.