Esteve Martínez, en el record

L'alpinista santjoaní va ser enterrat diumenge a Sant Vicenç dels Horts. El llibre de condolències continuarà uns quants dies al Palau de l'Abadia

Redacció
16 de juliol del 2012
Minut de silenci en memòria d'Esteve Martínez abans del concert de Roger Mas.
Minut de silenci en memòria d'Esteve Martínez abans del concert de Roger Mas. | Rastres (Gerard Garcia i Raül Duque)
Minut de silenci per Esteve Martínez abans del concert de Roger Mas. Foto: Rastres: Gerard Garcia i Raül Duque

L'alpinista santjoaní Esteve Martínez, mort dijous al Mont Blanc, va ser enterrat aquest diumenge al matí al seu Sant Vicenç dels Horts natal. Un funeral que pràcticament va coincidir amb el minut de silenci que es va guardar a la sortida de l'Olla de Núria. Un record que també es va repetir abans del concert de Roger Mas, dissabte a la nit. A més, el llibre de condolències es deixarà al Palau de l'Abadia de Sant Joan al llarg dels propers dies.

Un record multitudinari

Centenars de santjoanins de totes les edats es van concentrar divendres al vespre a la plaça Major per realitzar un senzill i, a la vegada, emotiu homenatge a l'alpinista mort. Les quatre galeries de voltes de la plaça Major es van omplri a vessar per tal de participar al minut de silenci convocat per l'Ajuntament i la UE Sant Joan i el CTSJ Abadesses, els dos clubs dels quals era soci Martínez.

Després de les campanades de les vuit, el regidor d'Esports, Jordi Caparrós, precisament va recordar que des de la seva arribada a la vila s'havia implicat molt a les entitats del municipi. L'acte va acabar amb un llarg aplaudiment per part dels centenars de persones congregades que van posar el punt i final a la jornada de dol oficial.

Arriben els dos altres alpinistes

L'acte va coincidir amb l'arribada a Catalunya dels dos altres alpinistes del grup de Martínez, Guillem Ferrer i Toni Trilla. Cal recordar que mentre Ferrer va ser rescatat en vida de l'allau i no va patir ferides importants -va ser donat d'alta l'endemà mateix-, Trilla es va quedar al refugui Cosmiques ja que tenia problemes físics a la cama. L'allau del coll del Mont Maudit va provocar la mort de nou excursionistes i ferides a nou més.

Storify: Sant Joan recorda Esteve Martínez

Vídeo: rescat dels alpinistes al Mont Maudit

 



Centenars de santjoanins han homenatjat l'alpinista Esteve Martínez. Foto: Arnau Urgell