Marc Pinsach triomfa a l'Olla de Núria més dura

Agustí Roc i Jessed Hernàndez completen un podi d'una prova que per primera vegada s'ha realitzat sense avituallaments. Victòria de l'osonenca Marta Garcia en categoria femenina

Redacció
15 de juliol del 2012
Marc Pinsach ha estat el gran triomfador a Núria.
Marc Pinsach ha estat el gran triomfador a Núria. | Toni Anguera/Vall de Núria
Marc Pinsach (segon per la dreta) ha estat el gran triomfador a Núria. Foto: Toni Anguera/Vall de Núria

Marc Pinsach ha estat el gran triomfador de la sisena Olla de Núria. L'atleta de Cassà de la Selva ha arribat a la meta amb un temps de 2:17:19. La victòria té especial mèrit ja que per primera vegada la prova es feia en condicions d'autosuficiència i sense avituallaments. El podi masculí l'han completat el manresà Agustí Roc (2:22:21) i el mataroní Jessed Hernàndez (2:23:41). De fet, Pinsach ha dominat des del principi i, poc a poc, ha anat guanyant marge respecte Roc fins a assolir els cinc minuts finals.

L'atleta de Folgueroles Francesc Freixer ha aconseguit la quarta posició amb un temps de 2:25:21. A continuació s'han classificat els germans Cardona, Oriol i Nil, que són de Banyoles malgrat competir amb l'Ski Club Camprodon. El primer ripollès ha estat el lletissó Marc Solà que ha entrat novè amb un temps de 2:27:36. Tres minuts més tard ha entrat Genís Zapater, que també milita al club camprodoní.

En categoria femenina la victòria ha estat per l'osonenca Marta Garcia, atleta de la UE Calldetenes, amb un temps de 2 hores i 59 minuts. Anna Comet ha perseguit fins al final a la guanyador i ha entrat a meta amb només 21 segons de desavantatge mentre que Tina Bes ha completat el podi a set minuts de la guanyadora.

Per nacions, victòria clara de Catalunya mentre Espanya ha estat segona i Euskadi ha sumat la tercera plaça.

El 72% per sobre de 2.700 metres

La prova, que organitza la UE Vic amb el suport de Vall de Núria i la Plataforma Proseleccions Catalanes, ha sortit del santuari a les nou del matí. Abans però els 650 participants (les inscripcions es van esgotar en nou hores) han guardat un minut de silenci en record d'Esteve Martínez, l'alpinista santjoaní mort el dijous en una allau al Mont Blanc.

La prova tenia una longitud de 21,5 quilòmetres i un desnivell acumulat de 3.880 metres. El 72% del recorregut se situava per sobre la cota 2.700 i es coronaven 14 cims entre els quals el Puigmal –el sostre de la cursa amb 2.913 metres-, el pic de Segre, Finestrelles, el Noufont i el Noucreus, entre altres. Pinsach ha succeït en el palmarès el romanès Iomut Zinta guanyador l'any passat. De fet, era un dels favorits juntament amb Agustí Roc, Toti Bes i Jordi Palomares.

Resultats Olleta Núria 2012 (pdf)

Resultats Olla de Núria 2012 (pdf)
 



Els tres millors: Agustí Roc, Marc Pinsach i Jessed Hernàndez. Foto: Toni Anguera/Vall de Núria

Tota la informació de l'Olla de Núria
 





Galeries de fotos

Olla de Núria 2012 (Toni Anguera)

Olla de Núria 2010 (Toni Anguera)

Arribada al Santuari de Núria 2009 (Xevi Mas)

Ascens al Puigmal 2009 (Toni Anguera)