Cinc cobles ompliran Ripoll de sardanes

El 59è Aplec de Ripoll tindrà com a aperitiu el concert de la Sant Jordi al claustre del Monestir

Redacció
13 de juliol del 2012
El claustre del monestir de Ripoll es va omplir de la música de sardanes.
El claustre del monestir de Ripoll es va omplir de la música de sardanes. | Arnau Urgell
La cobla Sant Jordi torna al claustre del monestir de Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Un any més arriba a Ripoll el cap de setmana més sardanístic. Fins a cinc cobles desfilaran entre divendres i diumenge per la vila en motiu del 59è Aplec de Sardanes. L'aperitiu serà de nivell i anirà a càrrec de la Cobla Sant Jordi, que farà el tradicional concert inclòs en el Festival Internacional de Música. Se celebrarà aquest divendres a partir de les 10 del vespre al claustre del Monestir. Es dóna la circumstància que enguany han presentat un treball conjunt amb Roger Mas i que, curiosament, el cantautor santjoaní oferirà aquest dissabte un recital a Sant Joan.

L'endemà dissabte serà el torn de la Jovenívola amb una ballada a la plaça de la Llibertat de nou sardanes a partir de tres quarts de sis. Tanmateix, el plat fort –com sempre- es reserva per diumenge amb una ballada doble i quatre cobles: la Ciutat de Girona, la Jovenívola, la Bellpuig i la Marinada. Les sardanes començaran a les 10 del matí al passeig Ragull i es reemprendran a les quatre de la tarda al mateix emplaçament.

Com és habitual s'hi estrenaran diverses sardanes. Concretament seran tres: “En Jaume de ca l'Escloper” d'Òscar Barqué; “L'arròs de la Rosa” de Tomàs Gil i “L'entorn de Ripoll” de Maria Teresa Montclús.