Neix l'Esportiu Ripoll

El club, que vol reunir un centenar d'atletes, tindrà seccions d'atletisme, curses de muntanya i duatlons

Arnau Urgell
12 de juliol del 2012
Joan Planas, Marc Carós i Aleix Fàbregas són tres dels impulsors de l'Esportiu Ripoll.
Joan Planas, Marc Carós i Aleix Fàbregas són tres dels impulsors de l'Esportiu Ripoll. | Arnau Urgell
Joan Planas, Marc Carós i Aleix Fàbregas són tres dels impulsors de l'Esportiu Ripoll. Foto: Arnau Urgell

Ripoll té un nou club: l'Esportiu Ripoll. L'entitat tindrà tres seccions: atletisme, curses de muntanya i la de duatlons i triatlons. La idea va sorgir després de disputar la primera Cursa de les Quatre Ermites i aspira a aplegar un centenar d'atletes.

“A Ripoll cada dia hi ha més gent que corre però tothom va per la seva banda” explica Aleix Fàbregas, un dels impulsors de l'Esportiu Ripoll. La possibilitat de crear un club va sorgir després de l'èxit de la cursa de muntanya de les Quatre Ermites –que van organitzar des del Gimnàs Sport Life- però es va consolidar a Bagà. La Cursa d'Estiu d'aquella localitat del Berguedà va aplegar una desena d'atletes de Ripoll “tot i que ho vam fer en grups de dos o tres”. Això els va reafirmar en la necessitat de tenir un punt de trobada.

La primera reunió per crear el club va reunir una vintena de persones però consideren que el potencial de socis se situa a l'entorn del centenar. El president del club serà el mateix Aleix Fàbregas mentre que a la junta hi haurà, entre altres, Marc Carós i Joan Planas –els altres dos impulsors de la Cursa de les Quatre Ermites-; Miquel Puigdomènech, Ferran Cristina i Manel Roquer.

En un principi és probable que els atletes del club participin a les competicions com a “independents” però progressivament esperen tenir les llicències de les diverses federacions. Mentre  Aleix Fàbregas deixarà el CTSJ Abadesses per competir amb l'Esportiu Ripoll, Marc Carós ho continuarà fent amb l'AE Diedre.

Cap a un circuit de curses de muntanya del Ripollès

Els impulsors de l'Esportiu Ripoll tenen en ment organitzar alguna competició atlètica com per exemple una milla o una cursa de 10.000 metres. De moment però, la Cursa de les Quatre Ermites continuarà a càrrec del Gimnàs Sport Life. Això sí, es treballa per crear un circuit de curses de muntanya a la comarca de febrer a maig.

Al circuit –que tindrà un sistema de puntuacions per determinar un guanyador final- s'hi integraran la Marató Hivernal de Campdevànol, la Vertical Jou de Sant Joan i les Quatre Ermites de Ripoll. No descarten que també ho faci la Cursa de Sant Amand de Ripoll i deixen la porta oberta a una o dues proves més de la Vall de Ribes o la Vall de Camprodon.