La Generalitat rescata Vallter

Ferrocarrils assumirà el 60% de les accions de l'estació d'esquí per evitar-ne el tancament

Arnau Urgell
11 de juliol del 2012
Primers esquiadors a Vallter.
Primers esquiadors a Vallter. | Jordi Ribot/Vallter 2000
El Govern evitarà el tancament de Vallter 2000. Foto: Jordi Ribot/Vallter 2000

No era cap sorpresa però finalment avui s'ha confirmat. La Generalitat evitarà el tancament de Vallter 2000 ja que Ferrocarrils de la Generalitat assumirà la majoria d'accions de l'estació. En aquest sentit la setmana passada es va signar un preacord que posa punt i final al nerviosisme dels darres mesos per la situació econòmica del complex.

El preacord contempla que FGC tingui a partir d'ara un 60% de les accions de la societat. L'actual soci majoritari, la constructora Salvador Serra SA (radicada al Pla de l'Estany) es mantindrà a l'empresa amb un paquet que se situarà a l'entorn del 30%. Fonts de la delegació del Govern a Girona han explicat que cal lligar encara la presència de socis minoritaris. Hi serà segur l'Ajuntament de Setcases, com a propietaris dels terrenys, i encara cal definir el paper de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon que fins ara tenia un mínim percentatge de l'empresa.

El rescat de la Generalitat permetrà liquidar el deute de la societat “per començar de zero”. Un moviment –del qual es desconeix la quantitat- i que assumirien entre el soci públic i el privat. Per altra banda, Ferrocarrils aportarà una inversió de 0,5 milions per a la propera temporada. Val a dir que l'acord final no se signarà fins a la tardor.

L'entrada a l'accionariat de Vallter 2000 per part de FGC suposa que l'empresa pública controli les tres estacions que íntegrament o en part ocupen territori del Ripollès. Aquest fet facilitarà, segons les fonts consultades, la gestió del complex.