CiU mantindria la majoria absoluta a Ripoll i PxC es quedaria fora

La reducció de regidors permetria que CiU assolís la majoria absoluta a Campdevànol. Sense canvis a Camprodon, Sant Joan i Ribes de Freser

Dani Vilaseca/Arnau Urgell
11 de juliol del 2012
576_1331751059_Adri_Costa_MG_0768_Ajuntament_Ripoll
576_1331751059_Adri_Costa_MG_0768_Ajuntament_Ripoll | Adrià Costa
La retallada de regidors afectaria poc l'Ajuntament de Ripoll. Foto: Adrià Costa

La proposta de Mariano Rajoy de reduir el nombre de regidors en un 30% tindria poques conseqüències a la governabilitat de Ripoll. Si es repetissin els resultats –tot sembla indicar que la mesura no s'aplicaria abans de les eleccions de 2015- CiU mantindria l'actual majoria absoluta. Passaria de 9 a 8 o 7 regidors –depenent de si la retallada deixa Ripoll amb 11 o 13 regidors).

ERC en perdria 1 o 2 mentre el PSC es quedaria en els dos escenaris amb un únic regidor dels dos actuals. En canvi, la PxC deixaria de tenir representació (el 2011 va irrompre per primera vegada al consistori amb un sol regidor). De fet, la reforma afectaria especialment als partits minoritaris que en els darrers anys s'han quedat fora del consistori (ICV, PP i CUP).

La decisió sí que tindria efectes a Campdevànol. Allà CiU podria mantenir l'alcaldia però, a més, gaudiria d'una majoria absoluta amb quatre dels set regidors. El principal perjudicat seria ERC que perdria el seu únic representant –actualment integrat a l'equip de govern- mentre que el PSC tindria tres regidors. Val a dir però que la majoria absoluta –en aquest hipotètic escenari- per només 128 vots de diferència.

Tampoc hi hauria canvis als altres tres grans municipis del Ripollès. El PSC retindria la històrica majoria absoluta a Camprodon amb quatre regidors de set mentre ERC es quedaria amb dos i CiU amb un de sol. A Sant Joan, la retallada de regidors encara afavorira més els socialistes que es quedarien amb cinc dels set edils mentre CiU i ERC només en tindrien un.

Finalment, a Ribes de Freser CiU tampoc veuria perillar la seva amplíssima majoria absoluta i ERC mantindria el seu únic representant. En canvi, ICV quedaria fora tant si el consistori ribetà quedés amb cinc o set regidors.