Joan Rota es retira

El santjoaní penja les botes després de deu temporades a equips del Ripollès

Arnau Urgell
11 de juliol del 2012
Joan Rota (esquerra) ha fitxat per l'Olot.
Joan Rota (esquerra) ha fitxat per l'Olot. | Adrià Costa
Joan Rota (esquerra), en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Joan Rota ha decidit plegar. Deixa el futbol amb 30 anys després de deu temporades en equips del Ripollès. I ho fa en plena forma golejadora en una temporada en la qual la UE Campdevànol ha aconseguit l'ascens a Segona Catalana tot i que després hi ha renunciat.

El futbolista de Sant Joan justifica la decisió tant pel fet que duia moltes temporades competint com per motius estrictament personals. Va iniciar la seva carrera als equips inferiors de l'EF Garrotxa, l'Abadessenc i la UE Figueres. A la capital de l'Alt Empordà va jugar tres anys entre el juvenil i l'equip amateur del club blanc-i-blau.

Després va ser el torn d'un periple pel Ripollès amb dues temporades amb la UE Camprodon, dues amb el CF Ripoll –amb ascens a Preferent inclòs-, dues amb el CE Abadessenc i, finalment, quatre amb el Campdevànol. Rota qualifica aquest darrer període com a “molt bo” tant a nivell personal com sobretot d'equip i destaca el creixement del club. De fet, en dues temporades ha estat el màxim golejador del grup amb 38 i 28 dianes, respectivament.

Rota admet que malgrat que tenia la decisió presa si finalment el club hagués jugat a Segona Catalana “hauria estat més difícil dir adéu”. Sigui com sigui, penja les botes de futbol però no deixarà de fer esport. Pels propers mesos ja té el calendari ple: triatló esprint de Malgrat, la Terra d'Indiketes a Santa Cristina d'Aro i la Taga Evo de Sant Joan.