Reclamen no retirar immediatament la pista d'«skate» de Campdevànol

L'Associació de Veïns del barri de l'Estació demana que l'equipament no es tregui fins que el nou emplaçament estigui a punt i recorden que les queixes per soroll les han fet tres famílies

Redacció
10 de juliol del 2012
La pista d'skate continua al centre de la polèmica.
La pista d'skate continua al centre de la polèmica. | Adrià Costa
La pista d'skate continua al centre de la polèmica. Foto: Adrià Costa

L'anunci del trasllat de la pista d'skate de Campdevànol no ha acabat de fer el pes a l' Associació de Veïns del barri de l'Estació. Concretament, es queixen que l'equipament es retiri de manera immediata i reclamen aturar-ho abans de tenir preparat el nou espai, entre la via del tren i la factoria de Comforsa, en uns terrenys que ADIF cedirà al consistori campdevanolenc.

En un comunicat, l'entitat veïnal explica que des de fa molts mesos intenten trobar una solució consensuada a la problemàtica del soroll ocasionat per l'ús de la pista d'skate. Això sí, rebaixen les queixes a tres famílies i recorden que l'espai l'utilitza molt la gent del barri i els joves de tot el poble. En aquest sentit expliquen que s'han dirigit al consistori en diverses ocasions i no han rebut resposta mentre que s'han assabentat de la decisió a través de la premsa i d'alguns dels treballadors de la brigada municipal.

Per l'associació de veïns la petició de mantenir la pista d'skate mentre no estigui a punt el nou emplaçament és “prou raonable” perquè en cas contrari “no seria just per als 'nanos' que es quedin tot l’estiu sense poder-hi jugar”. Cal recordar que l'alcalde Joan Manso va justificar la mesura perquè fins ara s'ha estat superant els límits de soroll.

Una instal·lació polèmica

El febrer de 2009 es va inaugurar l'skate en un solar del carrer Onze de Setembre, al barri de l'Estació. L'equipament, que complementava una pista poliesportiva, va combinar l'èxit d'usuaris amb les queixes dels veïns per l'impacte acústic. Tot i realitzar mesures correctores, un estudi encarregat pel mateix consistori a Dipsalut va determinar que se superaven els llindars legals. CiU va presentar una moció per forçar-ne el trasllat de manera immediata però l'equip de govern anterior, format per PSC i ICV, va tombar-la per considerar-ho “electoralista”. El mateix Joan Manso va anunciar que si aconseguia ser alcalde una de les primeres decisions seria treure la pista de l'actual ubicació.

Amb el canvi de govern inicialment no es va produir cap canvi. De fet, el PSC ha lamentat al llarg dels darrers dotze mesos la manca de manteniment de la instal·lació i va reclamar al ple, sense èxit, actuar-hi de manera immediata. “Durant aquest temps no hi hem invertit perquè estàvem negociant el trasllat” va afirmar Joan Manso la setmana passada. L'alcalde també va considerar que “no era normal” que en només dos anys el paviment de la instal·lació estigués en tant mal estat. “Alguna cosa no es va fer bé” va concloure.

Nota de premsa de l'AV del barri de l'Estació (pdf)
 


Terrenys d'ADIF on s'adequarà un aparcament i l'skate. Foto: Arnau Urgell