Les barreres al torrent de la Cabana entraran en servei el cap de setmana vinent

L'Ajuntament de Campdevànol ha duplicat les places de l'aparcament de la font del Querol, l'únic que funcionarà. La barrera del torrent s'instal·larà finalment per sobre cal Paraire

Arnau Urgell
09 de juliol del 2012
Han duplicat la capacitat de l'aparcament de la Font del Querol.
Han duplicat la capacitat de l'aparcament de la Font del Querol. | Arnau Urgell
Han duplicat la capacitat de l'aparcament de la Font del Querol. Foto: Arnau Urgell

El controvertit sistema de regulació de l'accés al torrent de la Cabana i la font del Querol de Campdevànol entrarà en servei el proper dissabte 14 de juliol. Ho ha confirmat l'alcalde Joan Manso que ha explicat que finalment s'ha modificat la situació de la barrera del torrent per sobre de cal Paraire –on hi ha la formatgeria Bac d'Estiula-, en comptes de la sortida de la carretera de Gombrèn.

En els propers dies s'instal·laran les barreres tant a l'entrada de l'aparcament de la font del Querol com al torrent del Cabana. Cal recordar que mentre a la font s'hi podrà aparcar pagant deu euros diaris a la pista d'Estiula només podran accedir-hi els veïns de Campdevànol i de les Llosses amb una targeta acreditativa que té un cost de cinc euros (i quinze de fiança).

Finalment la barrera no es posarà a tocar de la carretera de Gombrèn sinó per sobre de cal Paraire. El principal motiu del canvi és la demanda dels responsables de la formatgeria el Bac d'Estiula que no volien que els seus clients no poguessin accedir lliurement al seu negoci. Joan Manso ha advertit però que tots els cotxes que aparquin entre la carretera i la barrera seran sancionats per la Policia Local. A més, no descarten acabar traslladant-la si el sistema no funciona.

Dupliquen la capacitat de l'aparcament de la font del Querol

Una de les principals actuacions prèvies ha estat ampliar la capacitat de l'aparcament de la font del Querol que ha passat de 40 a un centenar de places. A l'entrada d'aquest espai es col·locaran dues barreres per entrar –on es pagaran els 10 euros- i per sortir. Durant les primeres setmanes els agents de la Policia Local informaran als usuaris que hi accedeixin. Des d'aquesta zona tots els que no siguin veïns de Campdevànol i les Llosses, si volen banyar-se al torrent de la Cabana, hauran d'anar-hi caminant pel camí ral.

Dos accidents en un sol dia

Les restriccions d'accés al torrent de la Cabana arribaran una setmana després d'una jornada molt complicada. Aquest dissabte els Bombers de la Generalitat van haver de rescatar dues persones accidentades: una veïna de Badalona de 40 anys –que va ser evacuada en helicòpter cap a l'Hospital de la Vall d'Hebron- i un veí de Barcelona de 24 anys. Precisament aquests dies l'Ajuntament de Campdevànol ha iniciat una campanya d'enviament de burofaxs a les empreses d'aventura que operen a la zona per recordar que està prohibit el barranquisme i altres activitats similars.