Ribes de Freser estrena un aparcament de 100 places per evitar col·lapses

FGC hi ha invertit 360.000 euros

Redacció
06 de juliol del 2012
Primer usuari al nou pàrquing de Ribes de Freser.
Primer usuari al nou pàrquing de Ribes de Freser. | Laia Deler
Primer usuari al nou pàrquing de Ribes de Freser. Foto: Laia Deler

Ribes de Freser posarà en servei aquest dissabte un gran aparcament a la zona sud de la població. Situat a la riba esquerra del Freser, al final del passeig Àngel Guimerà, té una capacitat de 100 places. La construcció ha estat possible gràcies a una inversió de 360.000 euros realitzada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. De fet, pretén donar servei especialment als usuaris del cremallera i evitar col·lapses en els pics de la temporada turística.

De moment, segons ha explicat l'alcalde Marc Prat a Televisió del Ripollès, l'aparcament serà gratuït i l'any vinent es decidirà si s'implanta una zona blava. El centenar de places d'aquest aparcament se sumen a una cinquantena més a l'altra riba del riu a can Gusi i a la Pedrera. A més, el projecte executat per FGC també ha servit per adequar les voreres que donen accés a l'estació Ribes Enllaç.

L'alcalde ribetà, en declaracions a TVR, ha destacat que malgrat el context Ferrocarrils ha mantingut l'aposta per la inversió. En aquest sentit ha recordat que sempre ha defensat que potenciar Vall de Núria ha d'anar acompanyat per la millora de les infraestructures a Ribes i Queralbs per atendre l'increment de viatgers. “En cas contrari el model podria fracassar” ha advertit Prat.

El nou pàrquing de Ribes de Freser. Foto: Josep Manuel Mercader/Meteoribes