«A Ripoll, Vinaròs o Mequinensa es parla el mateix idioma»

La presidenta Núria de Gispert reivindica la unitat de la llengua davant de María Dolores Serrat

Redacció
28 de juny del 2012
De Gipsert, durant el seu discurs.
De Gipsert, durant el seu discurs. | Parlament

De Gispert, durant el seu discurs. Foto: Parlament

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha aprofitat la commemoració del sisè centenari del Compromís de Casp -que va suposar la fi de la dinastia catalana que governava la Corona d'Aragó- per reivindicar la unitat de la llengua. Ho ha fet, en castellà, davant de representants del País Valencià, les Illes Balears i l'Aragó -tres comunitats governades del PP- i amb la presència destacada de María Dolores Serrat, consellera d'Educació aragonesa nascuda a Ripoll.

Precisament de Gispert ha escollit Ripoll a l'hora de posar exemples geogràfics on es parla català -un gest amb clara referència a la inventora de l'"aragonès oriental-. “No es pot pretendre negar una evidència, quotidiana i científica: que l’idioma que es parla, per exemple, a Mequinensa o al Campell és el mateix que es parla a Ripoll, Barcelona, Vinaròs o Ciutadella. La llengua catalana no és tan sols patrimoni de Catalunya, sinó que també ho és, entre altres territoris, de la Franja, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, i com a patrimoni cultural compartit ha de tractar-se.”

Cal recordar que el mateix ple de Ripoll es va posicionar aquest dimarts contra les agressions a la llengua arreu dels Països Catalans. Ho va fer aprovant per unanimitat una moció que, entre altres, enviarà a la mateixa María Dolores Serrat.