La ripollesa Anabel Moreno obté la millor nota de selectivitat

Entre els 53 alumnes presentats només n'ha suspès un

Redacció
28 de juny del 2012
Anabel Moreno ha tret un 9,7 a la selectivitat
Anabel Moreno ha tret un 9,7 a la selectivitat

Una estudiant de Ripoll, l'Anabel Moreno, ha aconseguit la millor nota de selectivitat dels més de 30.000 estudiants que s'hi van presentar. Moreno, que ha estudiat a les Vedrunes, va aconseguir un 9,7 a la fase general (sobre 10), una nota que se suma al 9,45 de Batxillerat.
 
"Sabia que m'havia anat bé però no m'esperava un resultat així" ha explicat a ElRipollès.info. De fet, "patia" per assignatures com geografia o filosofia on no les tenia totes. En tot cas, la gran sorpresa ha estat quan li han comunicat que ha aconseguit la millor nota del país. "Evidentment que no m'ho imaginava" afirma.
 
L'Anabel Moreno va aconseguir un quasi perfecte 9,7 sobre 10 de les assignatures obligatòries com a estudiant del Batxillerat Humanístic. També va voler pujar nota amb el llatí on va assolir un 8,5 que li ha permès sumar 1,7 punts (11,4 sobre 14).
 
L'espectacular nota de selectivitat se suma la matrícula d'honor que va aconseguir al Batxillerat (9,4). "Ara toca descansar perquè han estat dos anys de molt estudi i esforç" admet. Pel curs vinent ho té clar. Estudiarà Traducció i Interpretació d'alemany i francès. "Tinc facilitat per les llengües" reconeix.

Tothom aprova menys un

En conjunt, els resultats de la selectivitat han estat molt bons. Dels 53 alumnes presentats, n'han aprovat 52. Globalment han aconseguit una nota de mitjana de 6,51, quatre dècimes per sota de la nota de Batxillerat (6,96).

Al conjunt del país, el 95,2% d'estudiants han aconseguit superar la selectivitat, una xifra que suposa un nou rècord. La nota mitjana ha estat un 6,352, dues dècimes per sota del Ripollès.