La CUP Ripoll reclama evitar l'obertura d'un Mercadona

Consideren que les actuals grans superfícies han perjudicat molt els comerços petits

Redacció
28 de juny del 2012
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Ripoll ha mostrat la seva disconformitat amb la possibilitat que s'instal·li un Mercadona a la vila. Una notícia que s'ha vinculat amb el canvi del planejament del sector de la Devesa del Pla tot i que des de l'equip de govern afirmen que l'empresa s'ha interessat fins a set solars o naus diferents. Els independentistes consideren que una nova gran superfície tindrà conseqüències pel petit comerç de la vila.

En aquest sentit assenyalen que els sis grans supermecats de Ripoll han provocat una dinàmica negativa tant pels "comerços petits i mitjans d'arrel popular" com pels mercats setmanals. Com a alternativa, aposten per l'elaboració i comercialització de productes agroalimentaris locals i comarcals, amb incentius per a les botigues els venguin així com facilitats pels productors

Per la CUP, la instal·lació d'un Mercadona perjudicarà els comerços i empobrirà el teixit productiu local. A més, recorden que l'empresa valenciana "ha destacat per mantenir unes polítiques agressives de drets laborals cap als seus treballadors". Per tot plegat, reclamen que el govern de CiU es replantegi facilitar-ne la instal·lació a la vila.