La primera Marxa cap a la Independència tindrà 110 km i recorrerà el Ter

La cursa de muntanya omplirà les comarques d’Osona i el Ripollès d’actes paral·lels

Redacció
27 de juny del 2012
Presentació de la primera Marxa cap a la independència
Presentació de la primera Marxa cap a la independència | ANC
Presentació de la primera Marxa cap a la independència, a Manlleu. Foto: ANC

Xerrades, curses, caminades, accions reivindicatives, penjades d’estelades o pintades de murals. Aquestes són algunes de les propostes que es portaran a terme al Ripollès i Osona en el marc de la Marxa cap a la Independència que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). A nivell nacional, la iniciativa s’iniciarà amb un acte unitari el 30 de juny a Lleida i finalitzarà l’11 de setembre amb una gran concentració a Barcelona amb el lema “Catalunya, nou estat d’Europa”.  

Aquest dilluns, la plaça Fra Bernadí de Manlleu (Osona) va acollir la roda de premsa de presentació d’aquests actes que “han de permetre la consolidació del moviment arreu del país i l’assoliment d’una majoria social favorable a l’estat propi”, segons els organitzadors.

A Osona es donarà el tret de sortida el 7 de juliol amb un reconeixement al poble de Sant Pere de Torelló per ser el primer en tenir penjada l’estelada a l’Ajuntament de manera permanent. Amb aquesta acció es vol homenatjar la decisió del municipi i iniciar una campanya per tal que tots els consistoris de la comarca que encara no ho hagin fet pengin l’estelada al balcó de l’ajuntament i ja no la despengin més.

El segon, i acte central, serà la 1a Marxa cap a la Independència Ulldeter-Roda de Ter, que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol. Es tracta d’una marxa de 110 quilòmetres que resseguirà el riu Ter com a artèria natural que uneix ambdues comarques. La sortida es farà el dissabte a les 5 de la tarda des d'Ulldeter i l’arribada està prevista entre el matí i el migdia del diumenge a Roda de Ter, on es faran tota una sèrie d’activitats.

La primera edició d’aquesta manifestació políticoesportiva pretén unir la bogeria per les curses de muntanya i l’agitació independentista. Està organitzada, a més de l’ANC,
per la Unió Excursionista Vic i l’Ski Club Camprodon.

La marxa s’ha concebut amb l’objectiu de que hi pugui participar tothom i per això té dos formats: la marxa llarga de 110 quilòmetres per als més agosarats, amb la modalitat "non stop", i un seguit de marxes populars amb distàncies més curtes que aniran sortint de cada poble de la ruta al pas de la marxa de resistència i que permetran que tothom pugui fer el tram que desitgi i participar de l’esdeveniment. Per a l’ocasió s’ha creat un web on ja es poden fer les inscripcions.

Finalment, el dos primers diumenges de setembre, els dies 2 i 9, per tal de fer difusió de la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona, es proposen accions als ponts de la C-17, l’Eix Transversal i l’Eix Vic-Olot. La proposta consistirà en engalanar els ponts d’aquestes vies de comunicació amb estelades i pancartes que convidaran a la ciutadania a participar en la manifestació.

Pel que fa al Ripollès, els actes començaran el dia 7 de juliol amb una xerrada amb Patrícia Gabancho, Pere Pugès i Ramon Carner. També hi ha prevista una pintada de murals i una marxa de relleus el 9 de setembre.

Lluís Corominas, coordinador en funcions d’Osona per la Independència, ha destacat que en el marc de la Marxa cap a la Independència també hi haurà altres accions i campanyes com el #noladespengis. Des de l’Assemblea es vendran estelades fetes amb materials de llarga durabilitat per tal que es pengin als balcons i finestres de manera permanent. També es promourà la penjada d’estelades en punts claus d’Osona, el Dóna la cara per la Independència, la projecció d’un documental entorn l’Assemblea o la pintada de murals.

Dossier de premsa




Roda de premsa, a la plaça Fra Bernadí de Manlleu