Xavi Rabaseda: «Fem el campus a Ripoll per respondre a l'estima rebuda»

L'aler del Barça lamenta no haver gaudit de massa minuts però espera acabar triomfant al Palau

Arnau Urgell
26 de juny del 2012
Xavi Rabaseda dedica la setmana a les futures estrelles del bàsquet de la comarca.
Xavi Rabaseda dedica la setmana a les futures estrelles del bàsquet de la comarca. | Eudald Rota/Quimera Solucions Visuals
Xavi Rabaseda dedica la setmana a les futures estrelles del bàsquet comarcal. Foto: Eudald Rota/Quimera SV

Xavi Rabaseda acaba de completar la seva primera temporada com a jugador del primer equip del Barça Regal. L'aler de Ripoll, després de guanyar la Lliga ACB, dedica la setmana a les promeses del bàsquet comarcal amb la celebració del primer campus que porta el seu nom. A diferència d'altres esdeveniments similars, Rabaseda està el 100% del temps amb els nens i joves, tant a la pista de bàsquet, com als àpats o a la piscina. Reconeix que no ha tingut tots els minuts però espera poder continuar molts anys i triomfar al Palau quan se li pregunta per una possible sortida.

- Avui és tot just el segon dia del campus. Quin balanç fa de les primeres hores?

- Molt content. El primer dia vam patir els errors de la inexperiència però ràpidament es van solucionar i els nens van quedar encantats, que és l'important. I, sobretot, que avui dimarts han vingut amb molta il·lusió. Esperem que continuïn així tota la setmana.

- De campus amb jugadors se'n fan molts però no és massa habitual que el protagonista, més enllà de donar-hi nom, s'hi impliqui al 100%.

- Sí, n'hi ha pocs on passi el que comentes. Jo estaré al màxim de temps amb els nens, que és l'objectiu del campus, tot i que divendres a la tarda haig de marxar a la convocatòria de la selecció espanyola B.

- Deu ser la primera vegada que li toca defensa i atacar rivals tant menuts. Com ho porta?

- Bé, de moment no jugo massa contra ells. Bàsicament ensenyo qüestions tècniques, correccions... En tot cas, a mesura que avancin els dies, a les tardes, “competiré” més amb els nens que segur que en tenen ganes.

- A la primera edició s'hi han apuntat una seixantena de nens. Veient la participació ja pensa en el campus del 2013?

- És complicat. Ens fa molta il·lusió continuar i teníem el propòsit que si funcionava enguany poder repetir. En tot cas tot dependrà de la meva disponibilitat, si jo puc estar-hi el farem. Però si no és així ho deixarem córrer perquè els nens venen al campus per estar amb en Xavi Rabaseda.

- És conscient que cada vegada que salta a la pista té mig Ripoll pendent de vostè? Com porta aquesta “responsabilitat”?

- Molt content de poder representar el poble, d'on sóc, d'on vinc. I que els “nanos” comentin el partit i que la gent que coneixes et doni ànims pel carrer. Tot això t'omple molt. Fer el campus aquí, en part, és una manera de respondre a aquesta estimació. L'hem organitzat bàsicament pels nens de Ripoll i de la resta de la comarca que juga a bàsquet però també han pujat d'Olot, de Vic...

- Canviem de tema. Primera temporada a l'ACB... per títols no es podrà queixar.

- Estic molt content dels resultats. Segurament l'únic “però” és de no haver gaudit de massa minuts. En tot cas ha estat un any d'adaptació, d'entrar a la dinàmica de l'equip.

- Precisament potser l'únic motiu de queixa és precisament que ha tingut poques oportunitats...

- Ocasions sí que n'he tingut, algunes ben aprofitades i altres no tant. No és el mateix estar en un equip com el Fuenlabrada, on vaig jugar la temporada passada, i on tens molts minuts, que fer-ho al primer equip del Barça. És on hi ha els millors i és difícil competir cada dia contra ells per fer-te un lloc a la pista. En tot cas, amb l'edat agafes experiències i madures amb el joc per intentar tenir més minuts.

- Hores d'ara té la total seguretat que que la temporada vinent continuarà al Barça? Es planteja una cessió o alguna altra sortida?

- Això ja es veurà. De moment estic aquí i és el meu lloc. El dia a dia ha anat molt bé i intentaré seguir molts anys al Palau. És el millor equip d'Europa, tot i no haver-ho pogut demostrar a la Final Four, i estic segur que la temporada vinent ho tornarem a intentar i hi serem de nou.

- En tot cas la connexió que té amb el Palau és espectacular...

- El Palau té moltes ganes que hi hagi un jugador de la casa que triomfi després del Navarro i tant de bo que pugui ser jo. M'agradaria correspondre a tota l'estima i empenta que em donen.

Entrevista a Xavi Rabaseda. Foto: Eudald Rota/Quimera Solucions Visuals