El rector de Camprodon es jubila als 83 anys

Mossèn Jacint Medina deixarà una parròquia que servia des del 1999. El substituirà Josep Sala, el darrer rector de Campdevànol fins al 2008

Arnau Urgell
26 de juny del 2012
Mossèn Josep Medina, en la darrera festa de Sant Antoni.
Mossèn Josep Medina, en la darrera festa de Sant Antoni. | Adrià Costa
Mossèn Josep Medina, en la darrera festa de Sant Antoni. Foto: Adrià Costa

Mossèn Jacint Medina, el rector de Camprodon, va aprofitar l'ofici de Sant Patllari per anunciar que es jubilava. D'aquesta manera, deixarà una parròquia que servia des del 1999. El seu substitut serà mossèn Josep Sala que fins el novembre de 2008 va ser el rector de Campdevànol.

Els capellans es poden “jubilar canònicament” a partir dels 75 anys. Tanmateix, la manca de vocacions provoca que s'intenti ajornar aquest procés “si la salut acompanya”. En el cas de mossèn Jacint Medina ho farà als 83 anys després de 13 servint la parròquia de Camprodon. “Fa un parell de mesos ja ho vaig demanar al bisbe de Vic i el relleu es farà efectiu el mes de setembre”.

Medina va arribar a Camprodon procedent del Bages on havia estat rector, entre altres, de Manresa i Navarcles. Durant aquests tretze anys també ha assumit les parròquies de Beget i Rocabruna i en el darrer any i mig, després de la jubilació del centenari monssenyor Lluís Surinyach, també la de Beget.

El substitut serà un capellà ben conegut a la comarca. Mossèn Josep Sala ha estat durant quasi quatre anys a la vall del Ges sent el responsable de les parròquies de Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló. Anteriorment, va ser el darrer rector “en exclusiva” de Campdevànol abans que s'agrupés amb la resta de parròquies de l'arxiprestat del Baix Ripollès.