Canigó-Campdevànol: repte assolit i amb ganes de repetir

Arnau Urgell
24 de juny del 2012
Els corredors de l'AE Sant Grau amb les motos al seu darrere.
Els corredors de l'AE Sant Grau amb les motos al seu darrere. | Arnau Urgell
Els corredors de l'AE Sant Grau amb les motos al seu darrere. Foto: Arnau Urgell

L'element més singular del Sant Joan 2012 –que al Ripollès presentava força novetats- era el repte que es va marcar l'AE Sant Grau-GEC: dur la Flama del Canigó des del cim del Conflent fins a Campdevànol en una inèdita cursa de muntanya. No només van aconseguir arribar a temps per encendre el peveter de la plaça Anselm Clavé sinó que ja van anunciar que l'any vinent repetiran.

Campdevànol és un dels municipis on es rep amb més caliu la Flama. Enguany, a més, l'arribada dels atletes li va sumar un punt d'emoció. Els vuit corredors, que lluïen samarretes grogues dissenyades per a l'ocasió, anaven acompanyats per una quarantena de motoristes que havien escortat la Flama des de Perpinyà i coll d'Ares.

Una vegada recuperat de l'esforç i les emocions, en Jordi Tubau de l'AE Sant Grau qualificava l'experiència de “molt gratificant” tant per haver compartit la travessa amb els companys com sobretot per l'espectacular rebuda al centre del poble. “No es pot demanar més” afirmava amb evident satisfacció. Des de l'escenari mateix es va comprometre a tornar-hi l'any vinent. “Enguany ha anat molt bé perquè ha coincidit en cap de setmana però estic segur que el 2013 podrem tornar a aplegar un grup de corredors per tornar-la a dur” afegia.

Els corredors van completar els quasi 75 quilòmetres que separen el Canigó amb Campdevànol en 16 hores. A les tres de la matinada van sortir del refugi dels Cortalets per pujar al cim a prendre el foc. D'allà es van dirigir cap a Marialles, Vallter –on van tenir un avituallament, el coll de la Marrana, el coll dels Trespics, Pardines –amb avituallament líquid-, Taga, coll de Jou –amb traspàs de la flama a un grup de vallfogonins-, Sant Amand i colònia Molinou. Finalment, a la zona esportiva de Campdevànol es van aplegar amb els motoristes per tal de fer l'entrada triomfal al centre del municipi.

Galeries de fotos de Sant Joan

Galeries 2012

Revetlla de Sant Joan a Ribes de Freser (Comi Ribes)

La Flama del Canigó a Campdevànol (Arnau Urgell)

La Flama del Canigó a coll d'Ares (Adrià Costa)

La Flama del Canigó a Ripoll (Arnau Urgell)






Revetlla de Sant Joan a Campelles, Camprodon, Molló i Planoles
 


Galeries 2011

Arribada de la Flama del Canigó a Campdevànol

Arribada de la Flama del Canigó a coll d'Ares


Fogueres de Ripoll i Sant Joan
 




Galeries 2010

Arribada de la Flama del Canigó a Campdevànol

Arribada de la Flama del Canigó a coll d'Ares




Galeries 2009

La Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Ripoll

Fogueres de Ripoll

Rebuda de la Flama a Molló
 



Galeries de fotos 2008

Acte de la Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Sant Joan de les Abadesses