Sant Joan crema amb calma

Les fogueres s'han alçat arreu de la comarca en una revetlla on els Bombers només han hagut de fer dues actuacions, a Ripoll i Ribes, i Protecció Civil cap

per Redacció, 24 de juny de 2012 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foguera de Ribes de Freser a l'inici del passeig de la Margarideta. Foto: Comi de Ribes

Nit tant curta com festiva i tranquil·la. La revetlla de Sant Joan, que enguany tenia més activitats que mai a la comarca, no ha suposat incidents importants. Els Bombers de la Generalitat només han hagut de fer dues sortides mentre que Protecció Civil de Ripoll cap tot i que a la vila s'han organitzat fins a quatre fogueres i diverses revetlles.


La principal incidència s'ha localitzat a Ribes de Freser. Al passeig de la Margarideta s'ha cremat un arbre però la situació s'ha normalitzat en menys d'una hora i només ha calgut l'actuació d'una dotació dels Bombers de la Generalitat. L'altre avís ha estat per un petit incendi localitzat en una zona de contenidors del passeig de Sant Joan de Ripoll però quan els Bombers hi han arribat ja estava resolt. El diumenge van haver d'intervenir en un petit conat en una zona de vegetació de Camprodon.

El Sant Joan 2012 es recordarà per l'impuls que ha viscut la Flama del Canigó. En aquest sentit s'ha passat d'arribar a nou municipis el 2011 a fer-ho a 19 pobles (tots els municipis menys Toses, a banda del nucli de Rocabruna). En aquest sentit ha destacat la nova ruta de l'Alt Ter –de Camprodon va anar fins Llanars, Vilallonga i Setcases- i la del Freser –des de Ribes de Freser es va enfilar a Campelles, Planoles, Pardines i Queralbs-. A banda, també arribarà a Gombrèn, les Llosses i Rocabruna, un dels pobles més petits de la comarca però on es viu una de les revetlles més genuïnes.


Tres iniciatives han brillat amb llum pròpia: el gran repte de dur la Flama del Canigó del Canigó fins a Campdevànol per part de vuit atletes de l'AE Sant Grau-GEC; els relleus del Club Ripoll Esport i Salut per portar la Flama fins a la vila i l'impuls a una revetlla de nimfes d'aigua i clavells grocs a Ribes de Freser que va comptar amb el debut dels petits Dracs i Diables del municipi.

La gran foguera de Camprodon. Foto: Sílvia Vilanova/Valldecamprodontv.com


Galeries de fotos de Sant Joan

Galeries 2012

Revetlla de Sant Joan a Ribes de Freser (Comi Ribes)

La Flama del Canigó a Campdevànol (Arnau Urgell)

La Flama del Canigó a coll d'Ares (Adrià Costa)

La Flama del Canigó a Ripoll (Arnau Urgell)


Revetlla de Sant Joan a Campelles, Camprodon, Molló i Planoles
 


Galeries 2011

Arribada de la Flama del Canigó a Campdevànol

Arribada de la Flama del Canigó a coll d'Ares


Fogueres de Ripoll i Sant Joan
 
Galeries 2010

Arribada de la Flama del Canigó a Campdevànol

Arribada de la Flama del Canigó a coll d'Ares
Galeries 2009

La Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Ripoll

Fogueres de Ripoll

Rebuda de la Flama a Molló
 Galeries de fotos 2008

Acte de la Flama del Canigó a coll d'Ares

Rebuda de la Flama a Sant Joan de les Abadesses
 

 

Participació