L'«aragonès oriental» arribarà al ple de Ripoll

ERC presenta una moció per defensar la unitat en la llengua en la qual es lamenta la “salvatge” proposta de la consellera María Dolores Serrat, nascuda a Ripoll

Arnau Urgell
21 de juny del 2012
María Dolores Serrat
María Dolores Serrat | Govern d\'Aragó
María Dolores Serrat serà protagonista del ple de Ripoll. Foto: Govern d'Aragó

La invenció de l'“aragonès oriental”
ha generat indignació tant a la Franja com a la resta dels Països Catalans. Tanmateix, un dels indrets inesperats de la geografia de la “nova llengua” és Ripoll ja que María Dolores Serrat, consellera de Cultura del Govern aragonès, va néixer i va viure a la vila fins als 18 anys.

A banda de l'enrenou mediàtic creat, el rebuig a la creació de la “llengua aragonesa de l'àrea oriental d'Aragó” –un nom inventat per evitar qualsevol referència al català de la Franja de Ponent- també arribarà al ple de Ripoll. En aquest sentit, ERC ha registrat una moció en la qual es defensa la unitat de la llengua i es fa especial incidència al darrer atac.

De fet, segons ha explicat Teresa Jordà a aquest mitjà, es tracta d'un text genèric que els republicans presentaran als ajuntaments on tenen representació. Tanmateix, en el cas de Ripoll es fa esment al fet que la impulsora de la proposta “salvatge” de convertir el català en “aragonès oriental” va néixer i viure a la vila. “Ripoll s'ha caracteritzat sempre, entre moltes altres coses, per la defensa de la llengua catalana” recorden en un text que, si s'aproven, s'adreçarà directament a la consellera María Dolores Serrat.

La moció preveu, entre altres, donar suport al Correllengua que precisament enguany començarà a Ripoll el proper 30 de juny.

Moció sobre la unitat de la llengua d'ERC (pdf)