«Deskabaret» aterra al Teatre de Ribes

La Fira del Disc i el projecte artístic "En camí", activitats complementàries de Sant Joan

Redacció
20 de juny del 2012
Deskabaret serà divendres a Ribes de Freser.
Deskabaret serà divendres a Ribes de Freser. | ElRipollès.info
Deskabaret serà divendres a Ribes de Freser. Foto: ElRipollès.info

Teatre per celebrar l'inici de l'estiu. Aquesta és la proposta de la companyia de teatre amateur Seguim Fent Companyia del Centre Cívic Cotxeres Borrell de Barcelona que portaran el seu esplectacle Deskabaret al Teatre Municipal de Ribes. La representació, que serà gratuïta, es farà el divendres 22 de juny a les 10 de la nit.

Balls, gags humorístics i reivindicacions en defensa de la cultura i la llibertat d’expressió conflueixen en un espectacle dirigit per Anna Ponces. Deskabaret transcorre majoritàriament al cabaret Les Katacombes, un local de l’Alemanya dels anys 30 sobre el qual recau una amenaça de tancament per part de les autoritats nazis. Per aquest motiu, diversos artistes i persones vinculades al cabaret decideixen fer un últim intent de salvar el local, organitzant la que podria ser la seva última funció.

En aquest context, tots els personatges de Deskabaret mantenen debats sobre els perills a què s’exposen i assagen les diferents escenes de l’espectacle que preparen, totes basades en textos de l’autor alemany de l’època Karl Valentin, fins que les interpreten davant del públic, precedides per un ball de cabaret. Segons la companyia, “tot i que la major part de l’obra està ambientada en l’Alemanya dels anys 30, també presenta paral·lelismes amb l’època actual, en què, en un context molt diferent al nazisme, la cultura també pateix retallades de despesa pública i sovint veu coartada la seva llibertat d’expressió”.

La representació teatral no serà l'única activitat a Ribes a l'entorn de la festa de Sant Joan. El dissabte 23 hi haurà, a banda de la revetlla més misteriosa de la comarca, amb clavells grocs i nimfes d'aigua, la segona edició de la Fira del Disc a la plaça del Mercat. A més, tant el dissabte (17:00) com diumenge (12:00) els artistes responsables del projecte En camí , una trobada d'intercanvi artístic en un entorn rural que es fa a can Perramon, mostraran les seves creacions a tothom.