Estrenen a Sant Joan el nou disc de sardanes de Maria Teresa Monclús

Redacció
19 de juny del 2012
El Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses va ser divendres l'escenari on es va estrenar el disc de sardanes Vivències i Records, de la compositora Maria Teresa Monclús. La Cobla Ciutat de Girona dirigida per Jesús Ventura i Barnet va ser l'encarregada d'interpretar les noves peces en un concert on tots els beneficis es van destinar a l’Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes relacionades (MPS).

Monclús va néixer a Barcelona però està establerta a Sant Pau de Segúries. Va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, obtenint el títol de
piano i solfeig, amb excel·lents qualificacions i menció d’honor de piano. Ha actuat al Palau de la Música de Barcelona, ha fet concerts per tot Catalunya i ha acompanyat diferents cantants de repertori de lied, òpera i oratori.

Actualment, és professora del conservatori en el que va iniciar les seves passes musicals i dirigeix la Coral del Casal Jaume Nunó de Sant Joan. La compositora és molt reconeguda a la comarca i arreu de Catalunya, especialment per les seves sardanes moltes de les quals premiades, en són un exemple: “Ripoll et recorda”, “L'encant de Sant Joan” i “Sant Joan, vila estimada”.


La sardana del miner de Maria Teresa Monclús. Vídeo: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses