Arnau Julià, líder de l'Emmona per l'abandonament de Jordi Martín

El corredor de la Cerdanya té un minut d'avantatge respecte Jaume Folguera després del pas per Campelles. En dones, Corine Favre manté el liderat perseguida per Teresa Nimes

Redacció
16 de juny del 2012
Arnau Julià després de superar els Trespics.
Arnau Julià després de superar els Trespics. | Arnau Urgell
Arnau Julià després de superar els Trespics. Foto: Arnau Urgell

Canvi d'escenari a l'Emmona a 25 quilòmetres pel final. El campdevanolenc Jordi Martín (dorsal número 1), que pràcticament havia liderat durant els primers 80 quilòmetres, ha patit un defalliment a mig camí de Planoles a Campelles i ha hagut d'abandonar. D'aquesta manera es torna a quedar a les portes de guanyar una prova en la qual l'any passat va ser segon.

L'inesperat abandonament de Martín ha situat el cerdà Arnau Julià com a líder. Julià (dorsal 10) havia estat bona part de la competició en un segon pla al costat de Juan José Oliva. Tanmateix, a Planoles ja ha passat en segon lloc, superant Jaume Folguera (el company de Martín en bona part de la cursa), i a Campelles ha marcat el xip com a líder. Tanmateix, la distància entre els dos primers és mínima i tot pot passar abans d'arribar a Sant Joan.

En tercera i quarta posició se situen Juan José Oliva (dorsal 2) i Albert Vilaró (dorsal 237). La distància amb els líders no passa dels 15-20 minuts i això suposa que encara tinguin certes opcions d'assolir les millors posicions del podi.

Si la competició masculina és emocionant tampoc no està decebent la femenina. Corine Favre (22), doble campiona del món de l'especialitat, està fent bons els pronòstics i és líder després del pas pel Corral Blanc. Tanmateix, poc a poc, la murciana Teresa Nimes ha retallat distàncies i encara podria atrapar-la. Per darrera, Olga Manko ha superat Teresa Forn (44) en el descens del Puigmal cap a Planoles.

Corinne Fevre arribant als Trespics com a líder en dones. Foto: Arnau Urgell

Jordi Martín i Jaume Folguera, al seu pas pels Trespics Foto: Arnau Urgell

Previsió meteorològica Emmona (Meteoribes)

Fitxa tècnica de l'Emmona 2012





Sortida de l'Emmona 2012. Foto: Marc Cargol