El ripollès Marc Carós estrena el palmarès de la Cursa de les Quatre Ermites

Dani Ballesteros i Robert Gilera completen el podi d'una cursa de 22 km que ha guanyat Maria Alsina en categoria femenina. El vigatà Francesc Freixer s'imposa amb molta claredat a la prova de 12 km

Arnau Urgell
10 de juny del 2012
Marc Carós s'ha imposat a la primera edició de la Cursa de les Quatre Ermites.
Marc Carós s'ha imposat a la primera edició de la Cursa de les Quatre Ermites. | Arnau Urgell
Marc Carós s'ha imposat a la primera edició de la Cursa de les Quatre Ermites. Foto: Arnau Urgell

El ripollès Marc Carós ha estrenat el palmarès de la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll. Una prova que en la seva primera edició ha arrencat amb força amb uns 130 inscrits i la sensació general que en poc temps es pot consolidar en l'atapeït programa de curses de muntanya.

Carós, que no ha tingut rival, ha cobert els 22 quilòmetres de la prova llarga en dues hores i un minut. Al cap d'onze minuts ha entrat el també ripollès Dani Ballesteros –que com el guanyador formen part de l'AE Diedre- mentre que l'olesà Robert Guilera ha completat el podi masculí amb un temps de 2 hores 21 minuts i 10 segons.

La cursa ha començat a les 10 del matí al passeig Ragull. Els corredors han iniciat l'ascens més dur de la prova –el Catllar- i ràpidament s'ha destacat el vigatà Francesc Freixer que s'ha imposat sense problemes a la cursa curta de 12 quilòmetres (passava pel Catllar i Sant Roc). Han completat el podi el ripollès Jordi Esclusa i el santjoaní Toni López.

Darrera de Freixer, tot i que en la cursa llarga, el seguien des del primer ascens Carós i Ballesteros que no han afluixat el ritme ni han intercanviat les posicions al llarg d'un recorregut que els ha fet passar per Sant Roc, Sant Bartomeu i Sant Antoni, abans de tornar al passeig Ragull. A banda del tercer, Robert Gilera, més moviment hi hagut entre els altres corredors que han ocupat les primeres posicions. Finalment el santjoaní David Sala ha estat quart i el ripollès Albert Garriga cinquè.

En aquest punt la victòria en categoria femenina ha estat per l'atleta d'Alella Maria Alsina que ha entrat a meta quan es complien les tres hores de cursa. La segona classificada ha estat la santjoanina Anna Capdevila. Per la seva banda, a la prova de 12 quilòmetres el triomf ha estat per la barcelonina Marta Cardona.

A banda de la participació, força elevada per ser la primera edició, cal destacar el públic que s'ha aplegat tant a les quatre ermites com a la línia d'arribada. De fet, un recorregut que combina els trams de mitja muntanya amb els urbans té tots els números per esdevenir un clàssic de l'especialitat.

Classificació Quatre Ermites cursa 12 km (pdf)

Classificació Quatre Ermites cursa 22 km (pdf)
 


El vigatà Francesc Freixer ha guanyat la cursa curta. Foto: Arnau Urgell

Maria Alsina s'ha imposat en categoria femenina. Foto: Arnau Urgell

Robert Guilera, Marc Carós i Dani Ballesteros, el podi de la Cursa de les Quatre Ermites. Foto: Arnau Urgell